Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Tekniska underverk och helgalna prylar

Foto: Thomas Engström

LAS VEGAS. Årets prylfest bjuder som vanligt på lika delar knäppheter som teknologiska underverk.

Consumer Electronics Show, eller CES, är branschmässan som under tre dagar tar över Las Vegas och ­Expressen är på plats för att känna på några av de framtidsprodukter som visas upp.

Foto: Foto: Thomas Engström

Slussen

Svenska Urbanears presenterar på CES sin nya DJ-app och 3,5 mm utgångsdelare. Produkten använder Iphones två ljudkanaler. Två låtar kan då spelas samtidigt i mono i varsin utgång. Den ena förslagsvis till högtalaren på efterfesten du är på, och den andra till hörlurarna du har på dig när du ska leta fram nästa låt. Sen Avicii:ar du ihop klabbet i appen. Genialiskt!

129 kr

urbanears.comFoto: Foto: Thomas Engström

iHip bling-serie

Enligt Jack Saideh från iHip finns det ingen gräns för vad kvinnor betalar för sina accessoarer. Därför har hans företag blingat till sina produkter, för att appelera och "Gaga-fiera" målgruppen med sin teknologi. ­Priserna varierar och än så länge finns bara en tjejlinje (som lanseras i år). En linje för män är dock på väg.

400-25 000 kr

Pris beroende på metaller och stenarFoto: Foto: Thomas Engström

mRobo Ultra Bass

Den dansar inte i takt, men går att ­programmera. Roboten är förutom din egen plastiga gogo-dansare också din högtalare. Mycket underhållande. ­Lanseras senare detta år.

Cirka 1 500 kr

tosy.com

Foto: Foto: Thomas Engström

SleepPhones

För de som vill somna till musik eller lider av obekväma lurar har skaparna av SleepPhones en lösning. Hörluren är tunn och välinlinindad bakom mjukt fleecetyg med Bluetooth-mottagare i pannan.

Cirka 600 kr

sleepphones.com

Foto: Foto: Thomas Engström

Samsung LED-tv

Förra året kallades det 4K. I år är det U-HD som är beteckningen. Formatet är dock detsamma (fyra gånger 1080p) men skärmarna är rent monstruösa. Denna från Samusung mäter i sitt största format 110 tum. Bilden? Som att sätta på sig lite för starka glasögon.

Pris ej satt (vi vågar inte ens ­fantisera om det)

samsung.comFoto: Foto: Thomas Engström

idream 3

Nej, det är inte en storm trooper som tappat sin hjälm - "iDream" ger massage. Dels för ögonen, hur udda det än kan låta, men även skalp, tinningar och nacke. Poängen är att lätta på spänningshuvudvärk under ett intervall på fem, tio eller 15 minuter.

Cirka 2 300 kr

breo-usa.com
Foto: Foto: Thomas Engström

GoPro Hero 3

GoPro är förstås supersuccé­kameran som används av såväl tv-proffs som extremsportare och hobbyfilmare. Det fina med Hero 3 är att den trådlöst kan strömma bilden som filmas till din smartphone så att du från en annan plats kan se din polare utföra vansinnesdåd i pisten (eller off-pisten).

Cirka 700 kr

gopro.comFoto: Foto: Thomas Engström

The mojo

Världens tunnaste högtalare är korad - The Mojo från Coverplay. Sju millimeter tunn och med Bluetooth - den ultimata mobila högtalaren. Ljudet är förvånansvärt kraftfullt.

Cirka 700 kr

coverplayaudio.com

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.