Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Taylor Swifts åsikter får Trump att se rött

Taylor Swift sjunger ut om sina politiska åsikter. Foto: RICK SCUTERI / AP TT NYHETSBYRÅN

Taylor Swift har under sin karriär valt att inte yppa sina politiska åsikter.

Nu tar dock den amerikanska popstjärnan bladet från munnen – något som retar Donald Trump.

– Vi kan säga att jag gillar Taylors musik ungefär 25 procent mindre nu, förklarar den amerikanske presidenten.

I ett inlägg på Instagram tar Taylor Swift öppet ställning för de demokratiska kandidaterna i sin hemstat Tennessee till mellanårsvalet i början av november.

https://www.instagram.com/p/BopoXpYnCes/?hl=sv&taken-by=taylorswift

Till hårt angrepp mot republikan

Hon går också till hårt angrepp mot Tennessee-republikanen Marsha Blackburn, som kandiderar till senaten.

”Även om jag tidigare röstat på kvinnor i politiken kan jag inte stödja Marsha Blackburn. Hennes röster i kongressen förfärar och skrämmer mig”, skriver Swift på Instagram.

Enligt Swift har Blackburn bland annat röstat mot lika löner för kvinnor och hon ska vara för att låta affärsinnehavare neka hbtq-personer service.

”Det här är inte mina Tennessee-värderingar”, skriver Swift och uppmanar sina 112 miljoner följare att läsa på och att rösta i valet.

Enligt organisation Vote.org registrerades 65 000 röster under en 24-timmarsperiod efter Swifts Instagraminlägg, rapporterar CNN. Som jämförelse registrerades 190 178 nya väljare genom sajten under hela september och 56 669 i augusti. I sitt inlägg hänvisade Swift till sajten.

Swift slog igenom 2006. Enligt Forbes årliga lista den näst bäst betalda kvinnan i musikbranschen. Förra året släppte hon succéalbumet "Reputation".

Trumps annorlunda röstläge

Tidigare har president Trump verkat väldigt förtjust i Swift. 2012 kallade han henne fantastisk, enligt nyhetsbyrån Reuters. Men efter sångerskans Instagram-inlägg låter det annorlunda.

– Vi kan säga att jag gillar Taylors musik ungefär 25 procent mindre nu, förklarade presidenten för ett medieuppbåd på måndagen.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!