Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Taxiföraren ryter ifrån – efter sexet i baksätet

Andreas Lundquist, 33, har arbetat som taxiförare i Piteå i flera år.Foto: Privat
Enligt Andreas hade paret oralsex i bilen.Foto: Aleksandar Mijatovic

Helt plötsligt såg taxiföraren Andreas Lundquist, 33, hur paret i baksätet började ha oralsex.

Det fick honom att reagera – kraftfullt.

– De ska fan visa respekt för mig och mitt yrke, säger han.

Andreas Lundquist, 33, har arbetat som taxiförare i Piteå i flera år. Men i lördags kväll hade han en körning som inte liknar något han varit med om tidigare.

Ett yngre par, en man och en kvinna, åkte en längre tur. När de började närma sig slutdestinationen såg Andreas Lundquist plötsligt mannens rygg i backspegeln.

– Det är man ju inte van vid att se i sin backspegel direkt. Så jag vände mig om och tittade och då såg jag att han stod i höjd med hennes huvud och juckade ordentligt, säger Andreas Lundquist.

Enligt Andreas hade paret oralsex i bilen. Det tog ett tag för Andreas att upptäcka vad som pågick i baksätet, eftersom han kör en större taxi med två rader av passagerarplatser.

– Jag blev så ställd. Jag visste inte vad jag skulle tänka. Det kränkte mig som yrkesperson.

"De ska visa respekt"

Han har aldrig, under sina år i yrket, varit med om att personer har sex i bilen. Däremot brukar passagerare vara väldigt intima med varandra, säger Andreas.

– Det skulle aldrig falla mig in att börja ha sex på ett vanligt kontor inför en massa människor som arbetade. Men av någon anledning verkar folk tycka att det är andra regler i en taxibil.

Enligt Andreas hade paret oralsex i bilen.Foto: Aleksandar Mijatovic / THIS IMAGE IS THE SOLE COPYRIGHT OF ALEKSANDAR MIJ

Den bristande respekten för taxibilen som arbetsplats gör Andreas Lundquist upprörd.

– De ska fan visa respekt för mig och mitt yrke. Jag kör inte taxi för skojs skull, jag gör det för att det är mitt jobb.

För att ventilera sina känslor efter händelsen valde Andreas att skriva om händelsen i ett inlägg på Facebook. Där fick han många reaktioner från kolleger runtom i landet.

– Det är många som är förstående för min situation. En del av mina kolleger har ju varit med om liknande situationer med grova sexakter i bilen, och det är inte roligt.

Polisen: Det är brottsligt

Andreas har inte gjort någon polisanmälan av händelsen, då han är rädd att den ska läggas ner i brist på information om passagerarna. Men Maria Jakobsson, kommunikatör i polisregion Nord, säger att det kan röra sig om en brottslig handling.

– Om föraren känner sig kränkt av handlingen så kan det röra sig om brottsrubriceringen sexuellt ofredande, säger hon.

Taxiförbundet, som företräder Sveriges taxiföretag, vill inte kännas vid att det som Andreas vittnar om är ett utbrett problem.

– Det har vi ingen statistik eller insyn i, men det är ju upp till varje förare att bedöma hur de ska hantera en sådan situation. Det kan inte jag ha någon åsikt om, säger Claudio Skubla, förbundsdirektör på Taxiförbundet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.