Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Taxichaufför åtalas för våldtäkt på tonårskvinna

Brottsstatistik 2020 från Brottsförebyggande rådet (Brå).
Taxichauffören, en gift tvåbarnsfar i 40-årsåldern, hävdar i förhör att samlaget var ömsesidigt och skedde på kvinnans initiativ. Polisen genomförde en teknisk undersökning i mannens taxibil.
Foto: Polisen / Förundersökningsprotokoll

En taxichaufför i 40-årsåldern åtalats för att ha våldtagit en kraftigt berusad kvinna i övre tonåren under en taxiresa i somras. 

– Jag kunde liksom inte röra mig. Jag minns bara att jag låg och stirrade in i sätet framför mig, säger kvinnan i polisförhör. 

Chauffören, en gift tvåbarnsfar, hävdar att det var kvinnan som ville ha sex med honom i bilens baksäte. 

Taxichauffören har ett eget bolag som anlitas av flera åkerier och åtalats nu för att ha våldtagit en av sina kunder. 

”NN har genomfört samlag med målsäganden som inte deltog frivilligt. NN har otillbörligt utnyttjat att målsäganden på grund av allvarlig rädsla och berusning har befunnit sig i en särskilt utsatt situation”, skriver åklagaren i stämningsansökan som lämnats in till en tingsrätt i Stockholmsområdet. 

Kvinnan i förhör: ”Jag bara frös”

Det var under en sensommarnatt som kvinnan använde sig av en populär app för att beställa en taxi efter att hon och hennes vänner tillbringat kvällen på en krog i centrala Stockholm. 

Kvinnan var kraftigt berusad och somnade till i taxin. I polisförhör berättar hon hur taxichauffören plötsligt stannade bilen och hämtade upp en eller två okända män. Männen ska sedan, tillsammans med taxichauffören, ha turats om att våldta henne när hon låg på bilens baksäte, enligt kvinnans uppgifter. 

– Alltså jag bara frös. Jag kunde liksom inte röra mig typ. Jag minns bara att jag låg och stirrade liksom in i sätet framför mig, säger kvinnan i förhör. 

Kvinnan uppger i förhör att hon inte sa något men gjorde motstånd med sina händer. 

Polisen hittade föraren genom appen

Efter att ha blivit avsläppt från taxin ringde kvinnan en vän och familjemedlemmar och berättade att hon blivit våldtagen, och därefter larmade hon polisen. 

Genom appen var det enkelt för polisen att få taxichaufförens identitet, bilmodell och registreringsnummer. Åklagare beslutade om husrannsakan på adressen där mannen bor med sin fru och deras två barn. 

Kläder säkrades och bilen togs i beslag för undersökning. 

Mannen greps på plats och nekar till brott. Enligt taxichauffören hade han märkt att kvinnan var berusad när han hämtade upp henne och under färden hade hon lagt sig i bilens baksäte. Han menar dock att hon inte var redlöst berusad. 

Enligt mannen har ingen förutom han och kvinnan befunnit sig i bilen, och utredningen har inte heller kunnat belägga kvinnans uppgifter om flera män. 

Chauffören hävdar att han körde henne till hennes hemadress. Han uppger att han sedan försökte få kvinnan, som låg kvar i bilens baksäte att kliva ur taxin. 

Chauffören: ”Hon tog min hand och sa ja”

Kvinnan ska då ha gjort sexuella inviter och närmanden mot taxichauffören, uppger han i förhör. Han uppger att han då blev upphetsad och körde kvinnan till en parkeringsplats strax därifrån.  

– Jag frågade henne om hon var medveten om hon visste vad hon sa. Hon tog min hand och sa ja, säger mannen i förhör. 

Kvinnan säger däremot att det inte fanns samtycke.

– Det inte var frivilligt, säger kvinnan i polisförhör. 


Senaste nytt i Expressen TV

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.