Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Taxibolagets ord om föraren: ”Chockade”

Föraren är anhållen på sannolika skäl för mordförsök.
Polisen grep mannen på plats på en av de mest centrala gatorna i Borlänge.
Foto: Läsarbild
Ett större område spärrades av under natten.
Foto: Läsarbild
Föraren är nu anhållen på sannolika skäl misstänkt för mordförsök.
Foto: Läsarbild
Händelsen inträffade i Borlänge.
Foto: Google maps

Tre personer fick föras med ambulans till sjukhus efter att ha blivit påkörda av en taxi i Borlänge.

Föraren är nu anhållen på sannolika skäl misstänkt för mordförsök, och polisen utreder om han körde på personerna med flit.

– Motivet till det, det får utredningen visa, säger Mats Öhman, polisens presstalesperson i Region Bergslagen.

Klockan 23.42 på fredagen fick polisen larm om att en taxi kört in i en folksamling på en gata i centrala Borlänge.

Tre personer fördes till sjukhus med ambulans, varav en med vad som till en början bedömdes som allvarliga skador i huvudet och bålen. 

Taxiföraren är en man i 30-årsåldern.

– Han kunde gripas på plats av allmänheten och vi kom och tog över gripandet, säger Torbjörn Roos, vakthavande befäl vid polisen i region Bergslagen.

Taxibolaget: ”Chockade”

Taxibolagets ägare och vd säger till SVT Dalarna att chauffören varit anställd i företaget ett antal år och att han inte känner till några tidigare incidenter.

– Vi är chockade och beklagar det inträffade och känner med de drabbade. Han har varit en helt normal chaufför. Nu avvaktar vi polisutredningen, säger Per-Olov Dély till SVT.

Enligt polisen var det många människor som befann sig vid platsen och stämningen var upprörd. Det kom successivt fram uppgifter från vittnen som tydde på att föraren kan ha kört på personerna med flit, enligt polisen.

– Det är ju vittnesuppgifterna och den samlade bilden som gör att det förefaller uppenbart att han gjorde det med avsikt, och vad det är som gör det, det vill jag inte gå in på, säger Mats Öhman, polisens presstalesperson i Region Bergslagen.

Inget som tyder på terrorbrott

Personerna som blev påkörda är en man och kvinna i 20-årsåldern, en man i 35-årsåldern och en man i 50-årsåldern.

Det är oklart om mannen ska ha försökt köra över en eller flera personer. Det ska inte finnas något som tyder på att det rör sig om terrorbrott, enligt polisen.

Vid 04-tiden på lördagen meddelade åklagaren att taxiföraren var anhållen på sannolika skäl misstänkt för mordförsök, den högre misstankegraden.

Så många brott anmäldes i Sverige 2019

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.