Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tatuerade ögonen – blev blind: ”Oerhörd smärta”

För två år sedan, när han var 17 år gammal, dömdes nya zeeländaren Mark Cropp till fängelse för väpnat rån. Nu har an svårt att få jobb.
Foto: SKÄRMDUMP/FACEBOOK / SKÄRMDUMP/FACEBOOK
Foto: SKÄRMDUMP/FACEBOOK / SKÄRMDUMP/FACEBOOK

24-åriga Amber Luke har över 200 tatueringar. Men när hon skulle tatuera sina ögon gick det inte som planerat – hon blev blind.

– Det kändes som att jag fick krossat glas i ögonen, säger Amber Luke till Barcroft TV.

Blott 16 år gammal började Amber Luke från Australien att tatuera sig. Nu, åtta år senare, säger Amber Luke att hon har över 200 tatueringar.

Efter att ha tatuerat större delen av kroppen bestämde hon sig för att tatuera sina ögonvitor. Något som resulterade i att hon blev blind.

Amber Luke berättar för Barcroft TV att det krävdes fyra injektioner för att den blå färgen skulle sätta sig. Hon beskriver tatueringen som ”väldigt smärtsam”.

– Jag kan inte ens beskriva hur det känns, det jag kan säga är att när färgen skulle in i ögat kändes det som tatueraren tog krossat glas och tryckte in det i ögat på mig, säger Amber Luke till Barcroft TV.

Vill täcka hela kroppen

Amber Luke menar att tatueringen inte är farlig – så länge tatueraren gör rätt.

– Tyvärr så gick min tatuering för djupt in i mitt öga. Om det görs på rätt vis så blir du inte blind alls, säger Amber Luke till Barcroft TV.

24-åringen riskerade att bli permanent blind men efter tre veckor kom synen tillbaka.

Efter tatueringen menar Amber att hon har fått väldigt positiv feedback från både familj och vänner.

– Mina vänner har varit stöttande av mina förändringar, och min mamma har varit min största supporter sedan första dagen, säger Amber och fortsätter.

– Min mamma grät när hon fick reda på att jag hade tatuerat mina ögonvitor, men sedan gav hon med sig.

Amber menar nu att ögontatueringen var den sista ”extrema” tatueringen, men hon planerar att ha resten av kroppen helt täckt av tatueringar innan mars 2020.

Paul har 810 tatueringar - täckt från topp till tå:

Trots att han skaffade sin första tatuering som 49-åring har han nu, knappt tio år senare, hunnit med hela 810 stycken.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.