Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tarras-Wahlberg om kungen: Allmänbildad

Elisabeth Tarras-Wahlberg följde med kungen på resor världen över.

Hon har varit kungens högra hand.

Elisabeth Tarras-Wahlberg som tidigare var informationschef vid hovet påstår nu att kungen är en av de mest allmänbildade i landet, berättar hon för Nyheter 24.

Elisabeth Tarras-Wahlberg följde med kungen på resor världen över - vilket har gjort honom mer beläst.

– Han är en av de mer allmänbildade personerna i landet. Han får ju se det bästa av det mesta. Men inte bara det bästa. När kungaparet reser ger de sig ut på egen hand om det finns tid. Jag minns när drottningen besökte kåkstäder i Rio, säger Elisabeth Tarras-Wahlberg, till Nyheter 24.

I intervjun berättar hon att kungen läser det som medierna rapporterar om honom - men kan inte svara på hur han reagerat på boken "Den ofrivilliga monarken" ' - där Expressen kontrollerade bilden på kungen på en strippklubb och avslöjade att den var fejk.

– Men jag kan tycka att man kunde varit mer källkritisk från många medier, nu sprang alla åt samma håll. Ingen ifrågasatte de här bilderna som sedan visade sig vara fejk, säger Elisabeth Tarras-Wahlberg till Nyheter 24.