Tar bara order från Gud

Publicerad
Uppdaterad
NEW YORK. Gud fick George W Bush att invadera Irak och Afghanistan.
Dessutom ska Herren ha uppmanat honom att försöka göra Palestina till egen stat.
Det avslöjas i en ny tv-dokumentär om presidenten. Det är i en kommande BBC-dokumentär som flera ledande politiker från Mellanöstern avslöjar vad George W Bush har sagt till dem under förtroliga samtal. - Han sa till oss alla att han styrs på uppdrag av Gud, berättar palestinske politikern Nabil Shaath. Styrs av Gud George W Bush träffade Nabil Shaath och palestinske ledaren Mahmud Abbas 2003 i egyptiska Sharm el-Sheikh. Den amerikanske presidenten ska i sitt samtal ha varit väldigt öppen och sagt att det är Gud som styr de flesta av hans handlingar.

Vill skapa fred

Mitt under deras möte ska presidenten ha utbrustit: - Och nu känner jag åter Guds ord komma till mig. "Se till att palestinierna får sin stat och israelerna sin säkerhet. Skapa fred i Mellanöstern!", säger han. George W Bush och Vita huset har avböjt att kommentera uppgifterna i dokumentären.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag