Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tappet på Ekot – rutinerade profilerna har gått i pension

LIVE-TV: Senaste nyheterna med Expressen TV
Fem av Ekots mångåriga medarbetare har gått i pension.
Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN
Marianne Hasslow är en av fem medarbetare på Ekot som gått i pension nyligen.
Foto: Mattias Ahlm, Sveriges Radio / Pressbild

Fem av Ekots mångåriga medarbetare har gått i pension, rapporterar branschtidningen Journalisten. 

Samtliga kommer att fortsätta som vikarier på Ekot.

– Jag ser fram emot hur det ska bli – och så ska jag hoppa in i alla fall. Man går varvet runt och blir vikarie, som man var i början av sin yrkeskarriär, säger programledaren Marianne Hasslow. 

Ekots mångåriga programledare Marianne Hasslow och inrikesreportern Erik Ridderstolpe har gått i pension. Det har även Margita Boström, som tidigare arbetat som Sveriges Radios Asienkorrespondent, gjort. 

Även producenterna Thomas Axnér och Jón Sigryggsson har gått i pension förra året, skriver Journalisten. På Ekot märks tappet, säger Ekotchefen Klas Wolf-Watz till Journalisten. 

– De är alla väldigt skickliga och erfarna journalister och det är klart att det märks att de lämnar.

Marianne Hasslow om pensionen

Marianne Hasslow, som jobbat på ekot sedan 1994, säger att hon främst kommer att minnas sina kolleger när hon tittar tillbaka på sina år i etern. 

– Det är ju två saker – dels är det den enorma samlade kunskapen som finns på ekot, och arbetskamraterna. Att jobba ihop med sådana arbetskamrater som jag har haft – det är få förunnat tror jag. 

Bland nyheterna som står ut i karriären finns Mona Sahlins avgång mitt i direktsändning, terrorattentaten 11 september – och att behöva rapportera om mordet på kollegan Nils Horner, som dödades i Kabul 2014. 

– Det var väldigt speciellt, eftersom man var så personligt berörd. Det kan man ju koppla bort många gånger annars, men här var det svårt att göra det, säger Marianne Hasslow. 

Nu väntar mer tid på Gotland, kanske en universitetskurs och tre barnbarn att ta hand om.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.