Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tänk på det här när du köper akvariefiskar

Foto: Colourbox
VARFÖR? Spännande husdjur som är vackra att titta på och finns i oändligt många varianter. Passar allergiker.

VARFÖR INTE? Ett akvarium kräver mycket skötsel och pyssel för att hålla sig rent och snyggt.

1. Välj rätt akvarium

Fiskarna mår bättre ju större akvarium du väljer. Det är dessutom enklare att sköta ett större eftersom miljön blir bättre med en större vattenmängd. För nybörjare rekommenderas ett som rymmer minst 100 liter.

2. Utrustning
Läs på om alla tillbehör som behövs - bland annat pump, termometer och belysning.

3. Inred akvariet

Alla tillbehör som stenar och växter måste sköljas noggrant innan de stoppas ner. Eftersom vanligt kranvatten innehåller ämnen som skadar fiskarna måste man också hälla i så kallat vattenberedningsmedel och låta akvariet stå i minst ett eller två dygn innan man släpper ner fiskarna.

4. Välj fiskar

Olika sorters fiskar har olika behov. Börja med några som är lätta att sköta - och köp hellre några få för att sedan skaffa fler. Tänk på att de sorter du väljer måste passa ihop.

5. Städa
Akvariet måste rengöras regelbundet. Det rekommenderas att man en gång i veckan suger upp slam som samlats på botten och byter ut en del av vattnet.


Sajter där du kan läsa mer:

Zoonen.com
Zoopet.com

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.