Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Tammy misshandlades grovt på lyxhotell – lämnades att dö

51-åriga Tammy Lawrence-Daley är kritisk till att hotellet inte tagit ansvar för attacken mot henne. Foto: Facebook
Tammy vårdades i fem dagar på ett lokalt sjukhus innan hon kunde åka hem. Foto: Facebook

Tammy Lawrence-Daley skulle gå ut för att ta bild på månen under drömsemestern.

Men plötsligt attackerades hon och misshandlades tills förövaren trodde att hon dött. 

Nu berättar Tammy om de åtta mardrömstimmarna på lyxhotellet. 

Hotellet har varit en del av Vings utbud i turistorten – nu tar resebyrån bort hotellet från sitt program.

Varning för känsliga bilder.

Tvåbarnsmamman Tammy Lawrence-Daley, 51, var på semester i Dominikanska Republiken tillsammans med sin man och ett annat par i januari i år. Men andra dagen var hon nära att dödas, enligt henne själv.

I ett långt och detaljerat Facebookinlägg skriver Tammy om hur hon skulle kunna förklara vad som hände för sina barn när hon kom hem till Wilmington, Delaware igen – med sönderslaget, uppsvullet ansikte. 

Kvällen blev en mardröm

Paren bodde på en lyxig all-inclusive resort, Majestic Elegance, i staden Punta Cana. Ett hotell även Ving har med i sitt hotellutbud. 

På kvällen på semesterns andra dag ville Tammy gå ner till lobbyn för att köpa snacks och fotografera månen, skriver hon. 

Hon ska ha sagt till sin man att hon skulle komma tillbaka om fem minuter. Men det skulle ta åtta timmar innan de sågs igen. 

Tammy berättar att hon var i en hall vid hotellområdet då hon plötsligt attackerades bakifrån av en man som hade på sig kläder med hotellets logga på sig. 

”Hans armar var runt mig och han började direkt dra mig mot ett olåst förrådsrum.” skriver hon. Hon skriver vidare att hon inte kommer att gå in på detaljer, men att hon slogs för sitt liv för att komma loss, men att mannen var för stark. 

”De kommande 8 timmarna led jag av smärta och rädsla. Jag ströps till medvetslöshet flera gånger. Min livlösa kropp drogs ner för cementtrapporna till ett källarområde. Jag sparkades i huvudet. Jag blev slagen med en klubba. Och sen strypt igen för att dö; sedan dumpade han min kropp till ett område jag kallar ”hålan”, skriver Tammy i inlägget.  

Oigenkännlig

När Tammy väl hittades togs hon till sjukhus, där hon vårdades i fem dagar. Hon fick bland annat genomgå en operation, skriver hon. 

Än i dag lider Tammy av men från händelsen såsom nervskador, skriver hon och delar bilder på sig själv från sjukhussängen. På bilderna är Tammy blåslagen om ögonen och munnen och har flera blödande sår över ansiktet. 

Tammy hittades inte på åtta timmar. Här är hon på sjukhuset. Foto: Facebook

”Trodde han dödat mig”

Enligt Tammy har hotellet inte tagit ansvar för händelsen eftersom polisen inte lyckats identifiera vem som attackerade henne. Tre gånger ska hennes man och vänner gått till personalen för att be dem leta efter henne innan de agerade.  

”Den här mannen trodde att han dödat mig, men han misslyckades. Han är fortfarande där ute, en brottsling, som väntar på sitt nästa offer. Men nästa kvinna kanske inte har sådan tur. Snälla, snälla gå inte ensamma. Den här typen av attacker händer allt för ofta och brottslingarna ställs inte inför rätta trots att bevis finns.”

Tammy är kritisk till att hotellet inte engagerat sig mer eller erbjudit någon form av kompensation för de medicinska kostnaderna, boende eller hennes smärta och lidande. Hon avslutar inlägget:  

”När du är på okända platser, eller till och med när du är på kända, snälla kom ihåg... var smart, var säker.”

Flera svenska besökt hotellet

All inclusive- hotellet är en del av Vings hotellutbud i Dominikanska republiken, men resebyrån avslutar nu samarbetet med hotellet. 

”Vi ser naturligtvis mycket allvarligt på händelsen och kommer att ta bort hotellet ur vårt program.” skriver pressinformatören Barbro Holmberg i ett mejl till Expressen. 

Enligt New York Post följer amerikanska utrikesdepartementet fallet. 

– Vi fortsätter att samtala med lokala myndigheter om det här fallet, säger talespersonen Noel Clay.

Expressen och flera utländska medier, däribland Daily Mail och New York Post har sökt det aktuella hotellet, som ännu inte återkommit med kommentar om händelsen.