Foto: Anders Ylander
 Foto: Anders Ylander

Talar ut om sin svåra tid i sommarprogram

Publicerad

Hon drabbades av cancer och fick fem nya organ intransplanterade under behandlingen.

Martha Ehlin, 35. från Göteborg är lyssnarnas sommarvärd.

– Att få möjligheten att dela med mig av min historia är ett sätt för mig att ge tillbaka, säger Martha Ehlin enligt ett pressmeddelade.

För fem år sedan fick Martha Ehlin beskedet från läkarna: Hon hade drabbats av cancer i bukspottskörteln.

Räddningen blev en omfattande organtransplantation. Mer om detta kommer hon att berätta i sitt sommarprogram den 17 juli.

– Att få möjligheten att dela med mig av min historia är ett sätt för mig att ge tillbaka, ett sätt att säga tack till min donator och alla andra som har räddat mitt liv, säger Martha Ehlin enligt ett pressmeddelade från Sveriges Radio.

Lärare i svenska

Martha Ehlin är lärare i svenska och idrott och en av grundarna av föreningen Mod – Mer organdonation.

Hon är uppvuxen i Örnsköldsvik men bor i Göteborg.

– Marthas historia är unik och berör djupt. Dessutom har hon en förmåga att berätta den på ett livsbejakande och hoppfullt sätt. Jag ser mycket fram emot att höra hennes Sommar, säger Bibi Rödöö, programchef för Sommar och Vinter i P1, enligt ett pressmeddelande.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag