Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tak på kyrka blåser bort – område avspärrat

En takplåt på Transtrands kyrka i Malung-Sälen håller på att blåsa av till följd av kraftiga vindar, skriver Dalarnas tidning. 

Men räddningstjänsten står handfallna pågrund av blåsten och har valt att spärra av området.

Vid 20-tiden på fredagskvällen larmades räddningstjänsten om en takplåt på Transtrands kyrka i Malung-Sälens kommun höll på att blåsa av till följd av kraftiga vindar.

Räddningstjänsten begärde in förstärkning från Mora, samt en skylift för att komma åt den takplåt som uppges ha lossnat allt mer under kvällens gång. 

Området vid kyrkan avspärrat

– När liften anlänt började det blåsa ännu mer på platsen så vi kunde inte resa den, det var för farligt. Därför har vi istället valt att hålla vägen avstängd runt kyrkan och området avspärrat. Detta då vi minskar risken för skador om plåtarna ger sig iväg under natten, säger Mats Nilsson, räddningschef i beredskap till Dalarnas tidning. 

Området kring kyrkan är avspärrat och vägen intill är avstängd under natten. På lördagsmorgonen väntas räddningstjänsten återuppta insatsen.