Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tågkaos - ingen trafik norrut från Stockholm

Ett elfel mellan Stockholm och Uppsala stoppade all tågtrafik norrut på torsdagskvällen.

Strax efter klockan 21.30 meddelade Trafikverket att felet var åtgärdat och att tågen skulle börja rulla igen.

– Vi räknar med att alla tåg ska gå som de ska inom en till två timmar, säger Maricka Berggren på SJ:s pressjour.

Felet rapporterades in klockan 17.30.

Det berörde totalt 20 tåg, vilket innebär att runt 4000 personer var drabbade. Ett tåg fastnade på spåret nära Arlanda men kunde senare rulla in till perrongen och tömmas.

– Vi har satt in bussar på samtliga sträckor som är berörda, vi omleder nattåg till Norrland via Västerås. Sedan har vi skickat ut sms till alla berörda resenärer. Det finns dessutom personal på plats som hjälper till så att resenärerna hitta rätt bussterminal, sa Maricka Berggren på SJ:s pressavdelning.

Stopp in till Stockholm

Även trafiken till Stockholm stoppades.

– Man kommer varken ut eller in till Stockholm om man kommer norrifrån. Vi har inte fått någon information om när tågen ska komma i gång igen, sa Maricka Berggren.

Felet uppstod i vid en anläggning i Häggvik, norr om Stockholm.

– Vi har även haft problem med en anläggning i Ockelbo. Vi har personal på plats som arbetar just nu. Det ska vara åtgärdat vid 22-tiden. Och då kan det vara så att vi börjar köra tåg igen, säger Claes Lundstedt på Trafikverkets pressjour.

Strax efter klockan 21.30 meddelade Trafikverket att alla tåg troligen skulle börja rulla igen inom en eller två timmar.