Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tågförarens insats räddade mannen

Mannen svimmade av fallet ner på spåret och olyckan kunde ha varit ett faktum – om det inte vore för tågchauffören som i sista stund hann bromsa in tåget.Foto: Polisen

En man föll ner på tågspåret och slog sig medvetslös. Strax därefter skulle tåget rulla in på perrongen – men tack vare den alerta chauffören kunde olyckan undvikas.

– När vi kommer dit så ser vi att mannen ligger max ett par meter ifrån där tåget stannade, säger polisen Filip Rundberg.

Läs hela inlägget här:

Plötsligt händer det!

Under en av de sena nätterna i helgen så ramlade en man ner på tunnelbanans spår och slog sig medvetslös.

En alert tågförare med snabba reflexer hann få stopp på tåget med ett par meter till godo. Tack vare det så kunde den skadade mannen föras till sjukhus med ryggsmärtor, men med livet i behåll.

Som sagt, plötsligt händer det.

/ Reine, gruppchef/yttre befäl

Under lördagsnatten föll en man ner på spåret i tunnelbanan i Stockholm. Det är ännu oklart om hur och varför mannen föll men man utesluter inte att berusning kan ha varit en av orsakerna.

Mannen svimmade dessutom av fallet och olyckan kunde ha varit ett faktum – om det inte vore för tågchauffören som i sista stund hann bromsa in tåget och undvika en fatal utgång.

Filip Rundberg, 37, var lokal insatsledare på polisen den kvällen, och var tillsammans med sina kolleger bland de första på plats på perrongen.

– Vi trodde först att det var en man som ville ta sitt liv, han låg där avsvimmad vid bottre änden av perrongen. När vi kommer dit så ser vi att han ligger max ett par meter ifrån där tåget stannade, säger Filip.

Väntade på brandkåren

SL var snabba med att stänga av elen men eftersom skenorna är elförande vågade inte poliserna gå ner förrän brandkåren kom.

– När de kom så kunde vi gå ner och prata med honom, då hade han vaknat upp och var vid ganska gott mod, han klagade lite på smärta.

Efter att polisen hade undersökt mannen kunde de konstatera att han inte hade utsatts för något brott.

Hyllar chauffören

I ett inlägg på Polisen i Huddinges Facebooksida hyllar de tågchauffören som lyckades bromsa tåget i sista sekunden.

"En alert tågförare med snabba reflexer hann få stopp på tåget med ett par meter till godo. Tack vare det så kunde den skadade mannen föras till sjukhus med ryggsmärtor, men med livet i behåll.", skriver de i inlägget.

– Det här var ju något utöver det vanliga och det slutade gott tack vare den alerta tågchauffören, säger Filip.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.