Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tåget körde vilse – med passagerarna

På torsdagen lämnade ett tåg Stockholm med resenärer som hade bokat biljetter till Nyköping och Linköping.

Dit kom aldrig tåget. Det körde vilse och hamnade i Flen, skriver Södermanlands Nyheter.

Det var när tåget skulle växla spår i Södertälje som något gick galet. En felväxling uppstod och tåget åkte i riktning mot Katrineholm i stället för utsatt kurs.

– När det upptäcktes var det bara att fortsätta köra. Man får helt enkelt köra på det spåret som Trafikverket har växlat in en på, säger Thelma Henrysson, kommunikatör på SJ till SN.se.

Anna Zimmerling är chef för operativ ledning på Trafikverket men kan inte ge några svar på varför tåget har växlats in på fel kurs.

”Väldigt många spår”

– Man trafikleder tågen och det finns flera banor, och speciellt i Stockholmsområden är det väldigt många spår och tåg. Exakt hur händelsen ägde rum vet jag inte, men man kan ha identifierat situationen felaktigt och gjort en felmanövrering, säger hon till SN.se.

Passagerarna som skulle till Nyköping fick hoppa av tåget i Flen och föras i bussar till sin destination med två timmars försening. Resenärer som skulle längre åkte med tåget till Norrköping och fick sedan byta tåg därifrån.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.