Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Tåg i krock med bil – kvinna död

En kvinna i 40-årsåldern har dött efter att bilen hon satt i körts på av ett tåg i Bollnäs kommun. 

På grund av en nedriven kontaktledning dröjde det innan personen kunde tas ut ur bilen och köras med ambulans till sjukhus.

Vid 21.55 på tisdagen fick polisen samtal om att ett tåg hade krockat med en personbil strax norr om Arbrå i Bollnäs kommun. 

– De är bil som ska ha blivit påkörd och en person som ska vara kvar i den bilen, sade Magnus Jansson Klarin, presstalesperson i polisregion Mitt vid 22.20 på kvällen.

På grund av en nedriven kontaktledning dröjde det en stund innan polisen kunde kontrollera bilen.

– Det rör sig om en väldigt allvarlig skada, säger Magnus Jansson Klarin vid polisen.

Men vid 23.45 uppger Magnus Jansson Klarin att personen var ute ur bilen och hade körts i väg med ambulans.

Kvinna dog av sina skador

Vid 00.52 under natten till onsdagen meddelade polisen att personen i bilen, en kvinna i 40-årsåldern, hade dött. Anhöriga är underrättade.

”Polisen har inlett ett flertal olika utredningsåtgärder, däribland har den aktuella bilen tagits i beslag, men det är i nuläget för tidigt att säga vad som har föranlett olyckan”, skriver polisen via sin hemsida.

Olyckan skedde i en bevakad plankorsning med bommar. Tåget som var inblandat i krocken var ett godståg som kom norrifrån. Järnvägen där olyckan skedde är norra stambanan.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.