Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Tåg har spårat ur utanför Hultsfred

Trafikverkets Bengt Olsson: ”Tåget körde på träd som låg på rälsen”.
Ett krösatåg har spårat ur utanför Hultsfred. Arkivbild.
Foto: JOHAN NILSSON / TT / TT NYHETSBYRÅN
Enligt polisen ska 22 personer befunnit sig ombord – men ingen skadades.

Ett passagerartåg har spårat ur i Hultsfred och har enligt tidiga uppgifter krockat med ett träd.

Räddningstjänst, ambulans och polis är på väg till platsen. 

– Det är 20 personer och två personal som har varit med i olyckan, ingen är skadad, säger räddningstjänstens ledningsoperatör.

SOS fick larmet klockan 18.29 på torsdagen. Det rör sig om ett passgerartåg som uppges ha spårat ur och sedan ha kört in i ett träd vid Herrstopet i Hultsfreds kommun. 

– Tåget har gått ur med första hjulparet och Trafikverket ska undersöka om det finns skador på rälsen. Det går inte att lyfta på tåget i kväll, och det innebär i första läget trafikstopp resten av dygnet och under morgonen i morgon. Mer än så vet vi inte nu, säger Katharina Seijsing, tågchef på Kalmar Länstrafik till Dagens Hultsfred

Räddningstjänsten har varit på plats med ambulans, men ingen person ska ha kommit till skada. 

Stopp i tågtrafiken

– Det är 20 personer och två personal som har varit med i olyckan, ingen är skadad, säger räddningstjänstens ledningsoperatör strax efter klockan 19. 

– Tåget har spårat ur men det står upp, det har inte vält. Vi ser nu över om det finns eventuella läckage och vi har funnit ett litet läckage av olja.

Enligt Trafikverket är det stopp i trafiken på platsen – och inga tåg som går sträckan Berga-Linköping kan passera. 

Hur länge stoppet pågår är oklart.

– Det beror på hur pass skadat spåret är och hur det går att komma till med lyftkranar. Det kan ta ganska kort tid, men om det hänt vid en svårtillgänglig plats så kanske vi får bygga en väg dit så kranen når fram, säger Bengt Olsson, presschef vid Trafikverket, till Aftonbladet. 

Hit kan du vända dig om du behöver slå larm

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.