Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tåg brann i Berlin – flera skadade

Tåg med fotbollsfans fattade eld efter match i Berlin – flera personer skadade. Enligt uppgifter ska det vara ett specialtåg för fans till fotbollslaget Freiburg som skulle resa hem efter en match mot Berlin-klubben FC Union.
Foto: Google maps

Ett tåg med fotbollsfans i Berlin började brinna på lördagskvällen, rapporterar Berliner Morgenpost.

Tre personer uppges ha skadats lindrigt.

Vid pendeltågsstationen Bellevue i Berlin fattade ett tåg eld på lördagskvällen.

Brandkåren skickades stora resurser till platsen. Enligt uppgifter till tidningen ska det vara ett specialtåg för fans till fotbollslaget Freiburg som skulle resa hem efter en match mot Berlin-klubben FC Union.

Branden ska ha brutit ut i en vagn i tågets främre del.

Tre lätt skadade personer fick vård av räddningspersonal på stationen. Enligt Die Welt ska de tre personerna ha blivit rökförgiftade. Flera hundra fans ska ha varit ombord på tåget.

– Tåget evakuerades omedelbart, säger en talesman för räddningstjänsten till Berliner Morgenpost. 

Två pendeltåg som var på stationen evakuerades också. Brandkår och polis arbetade tillsammans för att eskortera passagerarna ur farozonen, skriver Berliner Morgenpost.