Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tafahree Maynard, 18, sköts till döds av polis

Misstänkte polismördaren Tafahree Maynard sköts under måndagen ihjäl av polis.Foto: AP / AP TT NYHETSBYRÅN
Antwan Toney sköts till döds när han skulle kontrollera en bil i lördags. Foto: Gwinnett County Police Department

18-årige Tafahree Maynard misstänktes ha skjutit ihjäl polismannen Antwan Toney, 30, i lördags. 

Under måndagen sköts tonåringen ihjäl av en polis – samtidigt som en annan sköt honom med elpistol, rapporterar nyhetsbyrån AP.  

Maynard ska ha varit beväpnad med ett spetsigt föremål, enligt polisuppgifter. 

Under lördagseftermiddagen blev polismannen Antwan Toney skjuten när han skulle kontrollera en bil i närheten av en skola i Atlanta, i den amerikanska delstaten Georgia. 

Polischefen om Toney: "Jovialisk person"

Polisen Antwan Toney var omtyckt av kollegerna, i helgen sköts han ihjäl. Foto: Gwinnett County Police Department

30-åringen, som jobbat som polis i tre år, avled sedan på sjukhuset.

– Människorna som jobbade med polisassistent Toney dagligen minns en mycket jovialisk person som var hängiven sitt jobb och sitt samhälle, sa polisområdeschefen Butch Ayers till AP.

Samma dag började Atlantapolisens jakt på männen som misstänktes ha skjutit ihjäl deras kollega – 18-årige Tafahree Maynard, som misstänks ha avlossat de dödande skotten, och hans misstänkta kumpan. 

Poliserna hittade Maynard på en bakgård

Tafahree Maynard sköts under måndagen ihjäl av Atlantapolisen efter att han misstänks ha mördat en polis i lördags. Foto: AP / AP TT NYHETSBYRÅN

Kumpanen kunde gripas levande efter att ha flytt in i en skog. Han hade då riktat en pistol mot en polis som svarade med att beskjuta honom. 

Tafahree Maynard hade inte samma tur. Under måndagen fick polisen ett tips om att den misstänkte polismördaren befann sig i ett bostadsområde. 

Polisstyrkan gick från dörr till dörr – och plötsligt upptäckte två poliser Tafahree Maynard på en bakgård. 

18-åringen ska ha varit beväpnad med vad som beskrivs som "ett spetsigt föremål" och ha vägrat lyda polisernas uppmaningar. 

Då öppnade den ena polisen eld mot Tafahree Maynard samtidigt som den andra sköt honom med en elpistol, på mellan 1,5 och två meters avstånd, rapporterar AP.  

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.