Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

T-banemannen utreds för 50 andra stölder

Tunnelbanemannen kan ligga bakom fler brott.

Polisen matchar nu ett 50-tal stölder i kollektivtrafiken mot 28-åringen.

- Den enda vi kan använda mot honom är om han fastnat på film, säger polisen Dan Östman.

TUNNELBANE-STÖLDEN – DETTA HAR HÄNT

8 september

Johnny var på väg hem från en fest och föll ner på tunnel­banespåret vid Sandsborgs station. Han slog i huvudet och blev medvetslös. Övervakningsbilder visade hur en man bestal honom på plånbok, mobil samt halskedja och sedan lämnar Johnny på spåret. Han blir påkörd av tunnelbanan och skadas allvarligt.

 

12 september

"Efterlyst" i TV3 visade övervakningsbilderna och tipsen strömmade in till polisen.

 

14 september

28-åringen greps i en lägenhet i Akalla och polisen hittade misstänkt stöldgods på adressen. Det har dock inte kopplats till någon av de stölder som mannen är misstänkt för i nuläget.

 

16 september

Ett tre timmar långt förhör hölls med mannen. När polisen visade övervakningsbilderna bröt han ihop och erkände både stölden mot Johnny samt stölden på Enskede gårds tunnelbaneperrong den 18 augusti.

 

17 september

28-åringen begärdes häktad i Södertörns tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för de två grova stölderna. Häktningsförhandlingen sker i dag klockan 10.

28-åringen greps i fredags misstänkt för att ha bestulit Johnny, 38, på hans värdesaker. Stölden skedde efter att Johnny hade ramlat ner på ­spåret vid Sandsborgs tunnelbanestation.

Johnny, som svimmat av fallet, lämnades kvar på spåret och blev påkörd av tåget med svåra skador som följd.

Liknande brott

Nu har polisen gjort en lista över liknande stölder längs Stockholms tunnelbane- och pendeltågslinjer från den 1 juni till och med den 8 september i år. Syftet är att se om 28-åringen går att knyta till fler brott.

- Vi har en del andra brott med likadant modus som vi tittar på, säger Dan Östman, polisinspektör som utreder fallet vid Söderorts­polisen.

Greps i fredags

"Efterlyst" i TV3 visade i onsdagens ­program bilder från övervakningskameran där det tydligt syns hur 28-åringen går tillväga. Och i fredags greps han i Akalla. Han har i förhör erkänt både stölden från Johnny samt en liknande stöld på Enskede gårds tunnelbane­perrong den 18 augusti.

I samband med att mannen greps i Akalla hittade polisen även en del stöldgods. Det har dock inte gått att koppla till de två grova stölder som han erkänt.

"Inga synpunkter"

28-åringens advokat Clea Sangborn kände i går inte till att hennes klient nu utreds för fler brott.

- Jag har inga synpunkter på det, säger hon till Expressen.

I dag hålls häktningsförhandlingen mot mannen i Södertörns tingsrätt. Han är på sannolika skäl misstänkt för de båda grova stölderna.