Både doldisar som nu hoppat av, som den före detta Marylandguvernören Martin O'Malley, till storheter som Donald Trump och Hillary Clinton, har poserat med systrarna framför kameran. Foto: Skärmdump från Addy och Emma Nozells TwitterBåde doldisar som nu hoppat av, som den före detta Marylandguvernören Martin O'Malley, till storheter som Donald Trump och Hillary Clinton, har poserat med systrarna framför kameran. Foto: Skärmdump från Addy och Emma Nozells Twitter

Både doldisar som nu hoppat av, som den före detta Marylandguvernören Martin O'Malley, till storheter som Donald Trump och Hillary Clinton, har poserat med systrarna framför kameran.

 Foto: Skärmdump från Addy och Emma Nozells Twitter
Systrarna har poserat med Bernie Sanders... Foto: Skärmdump från Addy och Emma Nozells TwitterSystrarna har poserat med Bernie Sanders... Foto: Skärmdump från Addy och Emma Nozells Twitter
Systrarna har poserat med Bernie Sanders... Foto: Skärmdump från Addy och Emma Nozells Twitter
...och Donald Trump... Foto: Skärmdump från Addy och Emma Nozells Twitter...och Donald Trump... Foto: Skärmdump från Addy och Emma Nozells Twitter
...och Donald Trump... Foto: Skärmdump från Addy och Emma Nozells Twitter
... men bestämt sig för Hillary Clinton. Foto: Skärmdump från Addy och Emma Nozells Twitter... men bestämt sig för Hillary Clinton. Foto: Skärmdump från Addy och Emma Nozells Twitter
... men bestämt sig för Hillary Clinton. Foto: Skärmdump från Addy och Emma Nozells Twitter

Systrarna tar selfies med alla kandidater

Publicerad

Systrarna Addy och Emma Nozell bestämde sig för att ta selfies med alla presidentkandidater.

Nu har de gjort sitt val — de stöder Hillary Clinton.

– Hon har en förmåga att kommunicera med människor, hon stöder även kvinnors rättigheter och det är viktigt för mig och min syster, säger Addy, 18 till CNN.

Det börjades förra sommaren då systrarna Addy, 18, och Emma, 16, Nozell från New Hampshire bestämde sig för att ta selfies med alla kandidater som ställer upp i det amerikanska presidentvalet.

Sedan dess har duon besökt dussintals valmöten och politiska evenemang i hemstaten New Hampshire och blivit kända som selfie-systrarna.

Totalt blev det 22 bilder med samtliga kandidater, skriver CNN.

Stöder Hillary

Både doldisar från startfältet som nu har hoppat av, som den före detta Marylandguvernören Martin O'Malley och den tidigare Arkansasguvernören Mike Huckabee, till storheter som Donald Trump och Hillary Clinton, har poserat med systrarna framför kameran.

Lagom till de första primärvalen lyckades systrarna uppnå sitt mål. Efter att ha träffat dem alla har de nu gjort sitt val – under tisdagens berättade de att de stöder Hillary Clinton.

 

LÄS MER: Följ Expressens livebevakning av presidentvalet i USA 2016 här

 

– Jag valde Hillary eftersom jag tycker att hon är den mest kvalificerade och för att hon har varit utrikesminister, säger Addy, 18, och fortsätter:

– Hon har en förmåga att kommunicera med människor, hon stöder även kvinnors rättigheter och det är viktigt för mig och min syster.

Behöver allt stöd hon kan få

Hennes yngre syster Emma är bara 16 år och för ung för att rösta. Hon håller dock med sin syster om att Hillary är den bästa kandidaten.

Men det är inte första gången som Emma och Addy möter Hillary - de möttes nämligen när systrarna var små och tog en selfie med hennes man Bill Clinton.

 

 

Hillary Clinton kan behöva allt stöd hon kan få i New Hampshire där hon ligger efter Vermont-senatorn Bernie Sanders som leder i mätningarna.

– Bernie tar upp andra ämnen än Hillary, men hon har så många års erfarenhet av politik. Alla de som stöder Bernie nu vet egentligen inte vad de gör, säger Addy.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag