Syriska styrkor anföll flyktingläger i Turkiet

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Osman Orsal/Reuters

Syriska styrkor sköt på måndagen in i Turkiet mot ett flyktingläger. Två syrier dödades och ytterligare 15 skadades, uppger den turkiska nyhetsbyrån Anatolia. 

Enligt turkiska myndigheter är det första attacken sedan Turkiet förra sommaren började ta emot tusentals flyktingar från Syrien. Totalt har drygt 24 000 flyktingar kommit från Syrien till Turkiet.

Händelsen inträffade nära staden Kilis i nordvästra Gaziantep-provinsen, uppger AP. 

Två syrier uppges ha dödats och ytterligare 15 har skadats vid en skottlossningen, uppger nyhetsbyrån Anatolia enligt TT.

- Antalet skadade som fördes in i Turkiet var 17, men två av dem dog senare, sade en tjänsteman till Anatolia och uppgav att händelsen inträffat i närheten av ett flyktingläger för syrier.

Förutom syrier ska även en turkisk översättare ha skadats. 

Gazianteps guvernör Yusuf Odabas sa att översättaren hade kommit till flyktinglägret för att lugna protesterna mot den syriska regimen när han blev skjuten. Odabas berättade att Turkiet efter attacken stoppat de syriska styrkorna från att ta sig in i staden Kilis. Turkiet har även stärkt sina säkerhetsstyrkor vid gränsområdet. 

Den biträdande utrikesministern Naci Koru sade på måndagen tidsfristen om regimtruppernas reträtt löpt ut.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.