Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Swedavia: Kökaos inte längre ett hot på Arlanda

Foto: STELLA PICTURES / STELLA PICTURES

Resenärer på Arlanda flygplats kan förvänta sig normala väntetider i höst till skillnad mot sommarens kaos enligt statliga bolaget Swedavia, rapporterar Dagens industri.

– Vår säkerhetsleverantör är i kapp med sin bemanning och vi är i ett helt annat läge på flygplatsen nu än under sommaren, säger Charlotte Ljunggren, marknads- och försäljningschef på Swedavia och tillförordnad flygplatschef på Arlanda, till tidningen.

Arlanda har tagit bort regeln att resenärer tidigast ska komma tre timmar före avgång. Den infördes eftersom köerna till incheckningsdiskar och gränskontrollen blev långa när för många resenärer kom mycket tidigt till flygplatsen av rädsla att inte missa sina flyg.

– I dagsläget har 90 procent av alla resenärer en kötid till säkerhetskontrollerna på under tio minuter, säger Charlotte Ljunggren.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.