Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Svullo": Tack för allt! Hej!

Micke Dubois blev svårt deprimerad efter separationen från sambon Gitte. Natten mellan tisdag och onsdag tog han sitt liv.
Micke "Svullo" Dubois, 46, dog med ett hav av foton på barnen och exsambon Gitte Nilsson, 35, runt sig.
Nu berättar hon hur Micke vid 04-tiden på onsdag morgon lämnade en sista hälsning på hennes mobilsvar:
- Tack för allt! Hej!

FAKTA

Minnesstund i Huddinge i kväll

Fansen hedrar Mikael Dubois vid en improviserad minnesstund i Huddinge söder om Stockholm klockan 17 i kväll.
Alla som vill hylla minnet av "Svullo" uppmanas att möta upp utanför Pressbyrån vid Huddinge station senast klockan 17.
- Vi kommer sedan att gå till Mickes port för att lägga ner blommor och tända ljus, säger initiativtagaren Dan Eriksson till Expressen.

Anna Norberg

När Micke Dubois var tonåring fann han sin pappa död - genom självmord. Det kom att prägla hela hans vuxna liv. Exsambon sitter vid köksbordet i lägenheten i Huddinge och håller Micke Dubois älskade katt Gujje i famnen när hon berättar: - Micke har alltid varit väldigt destruktiv, han hade mycket ilska inom sig. Hans pappa tog ju livet av sig. Det har påverkat honom väldigt mycket. Det finns mycket därifrån. Han har alltid sagt att: "Det kommer att gå likadant för mig som för pappa. Jag kommer inte att bli mer än 42". Nu blev han 46 i alla fall. Micke axlade det som något slags arv. Förde de där tankarna vidare

"Tog knäcken på honom"

När Gitte Nilsson och Micke Dubois separerade i början av september rasade allt för honom. Nu lever hon med en ny vän: - Det tog ju slut innan och var absolut inte någon annan människa inblandad i separationen. Men det tog nog slutligen knäcken på honom. Micke Dubois begick självmord genom att hänga sig. Han drack stora mängder sprit och åt antidepressiva mediciner som absolut inte ska kombineras med alkohol. Bland annat utskrivna av läkare på Huddinge sjukhus. Han satte sig på en pall i sitt och exsambons gemensamma källarförråd med en snara om halsen och väntade på att somna och att repet skulle dras åt.

"Överlevde en dag till"

Men Gitte Nilsson säger att det långt ifrån var första gången Micke Dubois försökte ta sitt liv. - Det här var planerat in i minsta detalj. Snaran och pallen hade stått där i flera månader. Han hade berättat för mig exakt hur det skulle gå till, och så blev det. Micke har berättat för mig flera gånger under den sista tiden att: "I natt somnade jag på pallen med snaran kring halsen, men jag vaknade. Jag överlevde en dag till. Det var ren tur." Och varje natt ringde han upp till 20 gånger. Varje morgon när jag slog på mobilen tänkte jag: "Tänk om han är död."

"Det var mycket foton där"

När Gitte Nilsson, tillsammans med en väninna, gick till källarförrådet i fredags vid 19-tiden och gjorde den fruktansvärda upptäckten fann hon sin älskade Micke Dubois med ett hav av fotografier framför sig. Bilder föreställande henne och barnen. - Det var mycket foton där, som ett hav av foton runt där han satt i källarförrådet på golvet. På barnen och mig. Då tänkte jag att: "Om jag svarat den där sista natten när han ringde, fan, då kanske han levt i dag." Men samtidigt, kanske hade det bara varit att skjuta fram det. Efter att Micke Dubois i tisdags kväll träffat sin exsambo en sista uppslitande gång började han ringa henne runt midnatt. Hon hade slagit av sin mobil, men samtalen kom i en strid ström från pallen i källarförrådet. Gitte Nilssons mobilsvar registrerade varje samtal. Sammanlagt minst ett tiotal. - I början grät han och sa: "Förlåt, "förlåt", "förlåt." "Jag gör något väldigt dumt nu." Sedan fanns några meddelanden: "Jag har tagit dom här jävla pillren nu, jag är inte med i matchen alls längre, jag är helt borta." På slutet kom de stöddiga samtalen: "Tack för allt, hej!" Under de sista samtalen hörde jag hur han sov tungt. Hans sista andetag finns antagligen med där. Micke Dubois.

"Ville inte fortsätta leva"

Gitte Nilsson är skakad men ändå samlad när hon berättar: - Jag visste ju att det skulle kunna hända, jag hade alltid det med mig, jag kommer att åka ner i de här svarta hålen lite då och då. Vi kommer till exempel att åka och titta på honom till veckan. Så att barnen förstår vad som egentligen hänt. Hon låter bestämd när hon säger: - Men jag har gått igenom separationen för att kunna leva vidare. Micke ville inte fortsätta leva. Han har många gånger sagt till mig: "En av oss kommer ur det här, en av oss dör. Du eller jag." Ilskan får jag hantera på mitt sätt nu, mina barn ska vara stolta över sin pappa. Han har gjort saker som ingen annan människa gjort. Och som vår sjuåriga dotter som har den här komiska ådran, där känner jag: "Var stolt över det, förvalta det."

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.