Sveriges bästa sushi finns i Borås

Publicerad
Uppdaterad
Jack Cheong från Borås är Sveriges bästa sushikock. I helgen korades han till vinnare efter en hård match med sushikockar från den svenska eliten.
- Det känns underbart, säger Jack Cheong.
Jack Cheong. I helgen anordnades för första gången sushi-SM i Sverige. På Stockholmsmässan tävlade fyra kockar från Sveriges absoluta sushielit. Kampen blev hård. Segrade gjorde - något otippat - 25-årige Jack Cheong från Borås som till vardags jobbar på restaurang Eest på Stora Brogatan. Juryn motiverade sitt val med att Jack Cheong med stor yrkeskompetens, innovation och skicklig hantering av kniven lyckats framhäva råvarorna och väl valda smaksättare.

Bra kvalitet på fisken

Jack Cheong själv svarar blygsamt på frågan om vad som gör just honom till en vinnare. - Jag tror juryn tyckte om mina kreationer och att jag hade en bra kvalitet på fisken. Jag försökte använda mycket nya smaker och hålla rent omkring mig. - De andra deltagarna var alla mycket duktiga och jag är väldigt glad att jag vann, säger Jack Cheong. David Khabbazi, initiativtagare till sushi-SM: - Jack Cheong var kreativ och otroligt renlig, det var inga fläckar någonstans. Jag är imponerad över att han vann mot både äldre och mer erfarna kockar.

Från Singapore

Jack Cheong kom till Sverige från Singapore för drygt ett år sedan. Ursprungligen kommer han från Malaysia. Trots att han bara är 25 år har han redan jobbat som kock i tio år. Han trivs i Borås och planerar att stanna. - Jag kommer att fortsätta försöka göra god sushi här och hoppas kunna göra vår sushi känd, säger Jack Cheong, som också vill tacka sin chef, hans fru och bror för sina framgångar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag