Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Sveriges bästa sushi finns i Borås

Jack Cheong från Borås är Sveriges bästa sushikock. I helgen korades han till vinnare efter en hård match med sushikockar från den svenska eliten.
- Det känns underbart, säger Jack Cheong.
Jack Cheong. I helgen anordnades för första gången sushi-SM i Sverige. På Stockholmsmässan tävlade fyra kockar från Sveriges absoluta sushielit. Kampen blev hård. Segrade gjorde - något otippat - 25-årige Jack Cheong från Borås som till vardags jobbar på restaurang Eest på Stora Brogatan. Juryn motiverade sitt val med att Jack Cheong med stor yrkeskompetens, innovation och skicklig hantering av kniven lyckats framhäva råvarorna och väl valda smaksättare.

Bra kvalitet på fisken

Jack Cheong själv svarar blygsamt på frågan om vad som gör just honom till en vinnare. - Jag tror juryn tyckte om mina kreationer och att jag hade en bra kvalitet på fisken. Jag försökte använda mycket nya smaker och hålla rent omkring mig. - De andra deltagarna var alla mycket duktiga och jag är väldigt glad att jag vann, säger Jack Cheong. David Khabbazi, initiativtagare till sushi-SM: - Jack Cheong var kreativ och otroligt renlig, det var inga fläckar någonstans. Jag är imponerad över att han vann mot både äldre och mer erfarna kockar.

Från Singapore

Jack Cheong kom till Sverige från Singapore för drygt ett år sedan. Ursprungligen kommer han från Malaysia. Trots att han bara är 25 år har han redan jobbat som kock i tio år. Han trivs i Borås och planerar att stanna. - Jag kommer att fortsätta försöka göra god sushi här och hoppas kunna göra vår sushi känd, säger Jack Cheong, som också vill tacka sin chef, hans fru och bror för sina framgångar.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!