Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sveriges äldsta bloggare fyller 109: Så firas Dagny

Expressen träffade Dagny redan som 104-åring, då kan hon rådet: "Var inte rädd för att misslyckas"
Dagny Carlsson, bild från när hon firade sin 106-årsdag med smörgåstårta och champagne i sin lägenhet i Stockholm.
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / IBL
Dagny Carlsson i ”Skavlan” 2019. Jonas Gardell var gäst i samma program.
Foto: PILLAN THELAUS / SVT

Gratulationskorten väller in hos Sveriges äldsta bloggare Dagny Carlsson, i dag 109 år gammal.

Och på själva bemärkelsedagen ska hon träffa sin släkt.

– Jag vet inte hur många som kommer. Men det ska bli trevligt, säger hon.

Pandemin har slagit hårt mot många och Dagny Carlsson – som tidigare varit så aktiv – är inte sen att medge att den också påverkat henne.

– Tidigare har jag gjort så gott jag kunnat. Men nu har jag haft jättetråkigt. Jag har bara legat och tittat i taket, säger hon.

Bloggen har hon uppdaterat så mycket hon kunnat. Eftersom viruset hållit även henne inomhus har det stundtals varit svårt med nytt material.

Men i takt med vaccinationen i Sverige har också hennes liv öppnats upp. Den till dagen 109-årige Dagny har fått två doser vaccin och har äntligen fått börja träffa släkt och vänner igen. Hon beskriver det som att hon är ”krambar”.

Det ska hon göra på sin födelsedag. En av hennes släktingar har styrt upp födelsedagsfesten – och de samlas hemma hos Dagny Carlsson i Stockholm.

– De måste begränsa hur många som kommer, jag vet inte hur många. Men mina släktingar kommer hit till kalaset, säger hon.

”Fått massor med kort”

De senaste dagarna har Dagny Carlsson fått mängder med gratulationer. Sedan hon som 100-åring började blogga har hon blivit välkänd i Sverige.

– På något vis har jag blivit så populär, jag har fått massor med kort från okända människor som säger att de beundrar mig. Jag vet inte varför. Jag har ju inte uträttat något märkvärdigt, jag är ju bara gammal. Det är klart att jag bloggar, det är inte så vanligt.

Dagny Carlsson säger att hon inte tänker så mycket på sin ålder.

– Pigg och pigg. Det är väl en sanning med modifikation, men jag är i alla fall på benen.

Ur arkivet: Se inslaget från 2017

Dagny Carlsson berättar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.