Foto: Sven Lindwall
 Foto: Sven Lindwall

Sverigedemokraterna stoppas i Värnamo

Publicerad
Uppdaterad
JÖNKÖPING. Sverigedemokraterna tänkte ha möte i Värnamo på söndag.
Men nu stoppar Designhotellets ägare deras bokning.
- Vi vill inte ha dem som kunder. De måste bekämpas, vi måste möta deras fula tryne, säger Kåre Johansson till Värnamo Nyheter.
Sverigedemokraterna blev stoppade gång på gång när de i våras ville samlas till kongress. Efter att även blivit portade i Danmark fick man till slut en lokal i Karlskrona.
Nu visar det sig att Sverigedemokraterna planerade ett nytt stormöte - i Värnamo på söndag, skriver Värnamo nyheter.
När Designhotellets ägare fick klart för sig att det var Sd som bokat in sig blev han rasande. - Jag fick spel när jag läste om det. Vi vill inte ha dem som kunder, säger Kåre Johansson till VN.

Uppgav inte patiet

Sverigedemokraternas kontaktperson som gjorde bokningen uppgav aldrig att det var partiet som skulle träffas.
- De är oärligt att inte berätta vad det rör sig om. Om vi hade släppt in dem så hade det varit detsamma som att säga att vi tycker de är okej. Det gör vi inte och därför åkte de ut, säger Kåre Johansson.
Enligt Kåre Johansson är det enda medlet för att bekämpa Sd:s fäste att möta dem i debatt - därför tog han samtidigt kontakt med fullmäktiges ordförande i Värnamo.
- De etablerade politikerna kan inte sitta still läge. De måste bekämpas, vi måste möta dess fula tryne, säger Kåre Johansson till Värnamo Nyheter.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag