Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sverige har utvisat man till Turkiet

Fick avslag på sin asylansökan – dömd för koppling till PKK.
Turkiska president Erdogan.
Foto: APAIMAGES/SHUTTERSTOCK / APAIMAGES/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Migrationsverket.
Foto: Susanne Lindholm/TT / TT NYHETSBYRÅN

Sverige har utvisat en man som dömts för samröre med terrorstämplade kurdiska organisationen PKK till Turkiet, rapporterar flera turkiska medier.

Mannen greps förra veckan i Västsverige och under fredagen flögs han till Istanbul där han omedelbart greps av turkisk polis, enligt turkiska NTV.

2015 dömdes han av turkisk domstol till över 6 års fängelse för samröre med terrorstämplade kurdiska separatistgruppen PKK. 

Enligt Blankspot som har tagit del av domen ska mannen och hans bror anklagats för att ha leverat varor, som batterier och gödsel till PKK. Mannen nekar dock till uppgifterna, skriver nyhetssajten.

Innan domen hann förverkligas lyckades mannen fly till Sverige, där han ansökte om asyl. För drygt ett år sedan avslogs mannens ansökan.

Enligt SR Ekot är mannen en av dem som Turkiet haft med på listan över personer de vill att Sverige ska lämna ut till landet och i turkiska medier framställs utvisningen som ett resultat på landets Nato-krav på Sverige – om att utlämna personer med PKK-kopplingar.

Billström: Närmar oss överenskommelse

Svenska utrikesministern positiv om Nato.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.