Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Sverige är inte längre en magnet för flyktingar”

I en intervju med Expressen säger migrationsminister Morgan Johansson (S) att Sverige i dag har en av de stramaste flyktinglagstiftningarna i EU.
Morgan Johansson kritiserar Moderaternas retorik i migrationsfrågor – och speciellt partiledaren: ”När jag tänker på Ulf Kristersson nu för tiden tänker jag på den här matadoren i 'Tjuren Ferdinand'”.
Foto: OLLE SPORRONG
”Sedan kriget bröt ut i Syrien har vi gett stöd åt 180 000 syrier. Det är jag i grunden fantastiskt stolt över”, säger Morgan Johansson.
Foto: OLLE SPORRONG
”Jag har svårt att se att vi går in för några permanenta uppehållstillstånd igen. Det skulle sätta oss i ett väldigt svårt läge”, säger Morgan Johansson.
Foto: OLLE SPORRONG
Migranter vid gränsen till Grekland i Edirne, Turkiet, i tisdags.
Foto: DEPO PHOTOS/ABACA / STELLA PICTURES/ABACA PRESS ABACA PRESS

Läget vid gränsen mellan Turkiet och Grekland har gjort att migrationspolitiken återigen hamnat i fokus.

I en stor intervju med Expressen säger migrationsminister Morgan Johansson (S) att Sverige har ”en av de stramaste flyktinglagstiftningarna i EU” och ”inte längre fungerar som en magnet för flyktingar”.

– Jag har svårt att se att vi går in för några permanenta uppehållstillstånd igen, säger han om de pågående diskussionerna i migrationskommittén.

Samtidigt riktar Morgan Johansson kritik mot Moderaternas retorik i migrationsfrågor och beskriver partiledaren Ulf Kristersson som ”matadoren i tjuren Ferdinand”.

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en månad

Läs alla artiklar gratis i en månad, därefter är priset 79 kr/mån. Digital prenumeration. Ingen bindningstid.

Genom att klicka på “Starta premium – 1 mån gratis” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.

Så blev livet efter det svenska tennisundret

Henrik Sundström: ”Det går väldigt bra” • De har ”vanliga” jobb

Mattis pappa sköt mobbarna – berättar för första gången

Skotten i Rödeby delade Sverige • Mattis ord om händelsen

Expressen/Sifo: Könsgapet i synen på partiledarna

Så olika tycker män och kvinnor • ”S behöver fler män”