Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Sverige är inte längre en magnet för flyktingar”

I en intervju med Expressen säger migrationsminister Morgan Johansson (S) att Sverige i dag har en av de stramaste flyktinglagstiftningarna i EU.
Morgan Johansson kritiserar Moderaternas retorik i migrationsfrågor – och speciellt partiledaren: ”När jag tänker på Ulf Kristersson nu för tiden tänker jag på den här matadoren i 'Tjuren Ferdinand'”.
Foto: OLLE SPORRONG
”Sedan kriget bröt ut i Syrien har vi gett stöd åt 180 000 syrier. Det är jag i grunden fantastiskt stolt över”, säger Morgan Johansson.
Foto: OLLE SPORRONG
”Jag har svårt att se att vi går in för några permanenta uppehållstillstånd igen. Det skulle sätta oss i ett väldigt svårt läge”, säger Morgan Johansson.
Foto: OLLE SPORRONG
Migranter vid gränsen till Grekland i Edirne, Turkiet, i tisdags.
Foto: DEPO PHOTOS/ABACA / STELLA PICTURES/ABACA PRESS ABACA PRESS

Premium: Läget vid gränsen mellan Turkiet och Grekland har gjort att migrationspolitiken återigen hamnat i fokus.

I en stor intervju med Expressen säger migrationsminister Morgan Johansson (S) att Sverige har ”en av de stramaste flyktinglagstiftningarna i EU” och ”inte längre fungerar som en magnet för flyktingar”.

– Jag har svårt att se att vi går in för några permanenta uppehållstillstånd igen, säger han om de pågående diskussionerna i migrationskommittén.

Samtidigt riktar Morgan Johansson kritik mot Moderaternas retorik i migrationsfrågor och beskriver partiledaren Ulf Kristersson som ”matadoren i tjuren Ferdinand”.

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en vecka

Få tillgång till hela Expressens digitala värld. Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 79 kr/mån. Digital tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.

Mäklare: Så märks trend- brottet på bomarknaden

Premium: Färre kunder på visningar ✓ Objekt som inte säljs ✓ Nervositet

Supervapnet som ska skydda Sverige från Putins stridsflyg

Premium: Världens mest avancerade luftvärnsrobotar

Klarnas uppgång, lyxliv – och den plötsliga krisen

Premium: ”Verkligheten knackar på dörren” • Förlusterna skenar: ”Vi är i chock”