Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Svenskt par döda i frontalkrock i Spanien

Parets liv gick inte att räddas. Foto: El Día de Córdoba
Olyckan skedde i Córdoba i södra Spanien på söndagseftermiddagen.
Spanska medier har skrivit om olyckan. Foto: Skärmdump / Periodico Mediterranep

Ett svenskt par i 50-årsåldern har omkommit i en bilolycka i Spanien.

Deras anhöriga är underrättade, uppger svenska UD.

Olyckan ska ha inträffat på söndagseftermiddagen utanför Córdoba i södra Spanien. Enligt lokala medier var den svenska mannen och kvinnan inblandade i en frontalkrock längs väg N-432 nära staden Baena. 

Personerna i båda bilarna klämdes svårt i den kraftiga kollisionen. Trots en snabb och omfattande räddningsinsats med bland annat helikopter gick svenskarnas liv inte att rädda. De ska ha avlidit på plats.

– UD känner till att ett par i 50-årsåldern har avlidit i en bilolycka i Spanien. Deras anhöriga är underrättade. De är hemmahörande i Svealand, säger Anton Dahlquist, presskommunikatör på UD. 

Svenskt par döda i bilolycka i Spanien

Det svenska paret hade hyrt en bil för att resa mellan Granada och Cordoba, uppger Baenas borgmästare Jesús Rojano för El Día de Córdoba.

Borgmästaren har framfört sina kondoleanser till de anhöriga i Sverige, enligt tidningen. Han är bekymrad över den trafiktunga vägen, som är en viktig knutpunkt mellan de två turisttäta städerna.

Föraren i den mötande bilen bor i en närliggande ort och uppges vara svårt skadad. En utredning av trafikolyckan har inletts och enligt de första undersökningarna ska den spanske föraren av okänd anledning ha hamnat på fel sida av vägen. Det svenska paret försökte förgäves att väja undan, skriver El Día de Córdoba.