Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Svenskt fartyg i sjönöd

Här sjunker fartyget.
De 14 besättningsmännen på fartyget Finnbirch hamnade i vattnet när fartyget sjönk klockan 19.37.
Tretton besättningsmän räddades men en 52-årig besättningsman dog senare på sjukhus. Ytterligare en man saknas fortfarande.
- Man har konstaterat att hoppet är ute för honom, säger Ulf Karlsson på Kalmarpolisen.
Bars ut på bår.
Klockan 19.37 kom rapporten om att fartyget har kapsejsat och att samtliga 14 besättningsmän ombord hamnat i vattnet mellan Öland och Gotland. Fartyget försvann då från omkringliggande fartygs radar och ljus från besättningens överlevnadsdräkter siktades i vattnet. Därpå rådde radiotystnad under lång stund, för att inte störa ytbärgarnas arbete. Räddningsarbetet försvårades av det hårda ovädret.

Tretton bärgade

Vid halv tolv på onsdagskvällen hade 13 i besättningen tagits upp ur vattnet. En av dem, en 52-årig filippinsk man, avled senare på sjukhuset i Kalmar. Ett av befälen, en svensk man, saknas fortfarande. Sjöräddningen slutade att leta efter honom tidigt på torsdagsmorgonen. - Läkare har bedömt att han inte längre kan vara vid liv efter ha legat i vattnet över tio timmar. Sedan lämnar vi över till polisen, sa biträdande sjöräddningsledaren Birgitta Rosander till TT tidigt på torsdagen. - Man har konstaterat att hoppet är ute för honom, säger Ulf Karlsson, presstalesman på Kalmarpolisen. De överlevande vårdas nu på sjukhus med olika skador och frakturer. - De är vid relativt god vigör med mindre skador, säger Ulf Karlsson.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!