Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svenske tv-stjärnans liv – i bunkern med sexbrottslingar

Tv-profilen sitter på Paul Rein detention facility i Florida.
Foto: Johan Eriksson
Här måste han dela cell med misstänkta sexbrottslingar.
Foto: Johan Eriksson
Tv-profilen greps på ett vägmotell i Coral Springs.
Foto: Polisen
En anställd på häktet förklarar att de misstänkta delar cell och väcks vid fyra för frukost.
Foto: Johan Eriksson
Foto: Johan Eriksson

POMPANO BEACH. Här i betongbunkern som heter Paul Rein detention facility sitter den svenske tv-profilen efter att han gripits i Florida.

Tv-profilen sitter omgiven av andra misstänkta sexbrottslingar – och väcks i ottan för att få frukosten serverad mellan fyra och fem på morgonen.

Samtidigt är det stilla runt motellet i Coral Springs efter gripandet för några dagar sedan.

– Jag såg en hel del poliser, säger en gäst.

Hotellet som tv-profilen greps på i Coral Springs är ett skapligt modernt motell; ganska enkel standard och lätt att parkera bilen utanför rummet.

Som så många hotell av den här typen ligger det i närheten av motorvägar. Alldeles intill finns en bensinmack med en 7-Eleven. Fasaden är smutsgrå med vitt staket längs andra våningen, som också är den översta våningen. 

– Nej, det där vet vi ingenting om, säger kvinnan i den lilla receptionen när hon får en fråga om tv-personligheten, som greps på motellet i måndags.

– Jag kan inte säga nånting om det, säger hon och tittar ner i sina papper.

”Såg en hel del poliser”

Av de hotellgäster som är ute under tiden Expressen är på platsen är det ingen som har tagit notis om den svenske mannen.

– Mja, jag såg en hel del poliser för några dagar sen, men jag såg inte vad de gjorde, säger en frånskild man från Austin i Texas som checkade in på hotellet under helgen. Han kom hit för att hjälpa en bekant att få i gång ett företag i Florida.

– Det är ju hemskt om det stämmer, det där, säger han när han får höra vad mannen är misstänkt för.

– Men det är ju hemskt om det inte stämmer också, om det bara är nåt han anklagas för. Man vet ju aldrig med sånt här...

De andra gästerna som är utomhus förefaller leva efter devisen “sköt du ditt så sköter jag mitt” och har inte sett eller hört något som utmärkt sig.


Här på hotellet greps svenske tv-stjärnan.
Foto: Johan Eriksson

Tv-profilen greps på motell i Coral Springs

Man vaknar och sticker i väg och tar hand om det som dagen kräver. Det kanske inte är det stället de helst av allt vill vara på.

– Om det är ett bra ställe? Tja, det är … okej, säger en man när han byter några ord från bilen han sitter i på parkeringsplatsen utanför sitt rum.

Efter ett tag kommer två män ut från receptionen. De vill inte presentera sig med namn men har hotellkedjans logo på skjortorna.

– Vi kan inte säga nånting om den här incidenten. Och nu måste vi be dig att lämna hotellområdet. Du får ringa hit i stället, säger den glasögonprydde mannen och sticker fram en med ett nummer som ska gå till företagets mediecenter, men visar sig gå till en person som inte kan uttala sig.

Tv-profilen i bunker med sexbrottslingar

En halvtimmes bilfärd norr om häktet i Fort Lauderdale, dit tv-mannen först fördes, ligger Paul Rein detention facility.

– Det är en medelhög säkerhetsklassning.

– Det vanliga är att man delar cell. Två eller tre intagna. Men man kan gå runt förhållandevis fritt inne på en sån här anstalt. Det är inte så att de är inspärrade hela dagarna, säger Jacques Daniel som sitter i entrén till fängelset och sköter kontrollen på besökare och anställda.

För att komma in måste man gå igenom en säkerhetsbåge som på flygplatser, och allt man har med sig måste gå igenom en röntgenapparat. Mobiltelefoner är förbjudna och måste låsas in i skåp innanför dörren.

Att tv-mannen hamnade just på den här anstalten, dit man förs före rättegång, beror till stor del på att han då får sitta med personer som misstänks för liknande brott.

– Han kom hit för två dagar sedan, den sjunde, säger Daniel.

På anstalten, som har runt 800 intagna – både manliga och kvinnliga på olika avdelningar – har de intagna tidiga rutiner.

I den här parken misstänkts tv-stjärnan ha antastat en 13-årig pojke
Foto: Johan Eriksson

Frukost serveras mellan fyra och fem på morgonen. Vid halv elva är det lunch och middagen är klar vid femtiden på eftermiddagen, enligt Daniel.

De intagna får inte ta emot samtal, men de kan kontakta familj och vänner via telefoner som finns på anstalten – om de anhöriga är villiga att betala samtalen.

Anstalten omgärdas av dubbla taggtrådsstängsel och trots anstaltens förhållandevis låga säkerhetsklassning kontrolleras de intagna flitigt.

En talesperson för den lokala polisen som Expressen har varit i kontakt med säger:– På ett olämpligt sätt och utan medgivande rörde han pojken. Han rörde pojkens genitalier upprepade gånger.När pojken blev obekväm och försökte lämna platsen följde svensken efter honom. Enligt misstankarna tog tv-profilen tag i hans skrev ovanpå byxorna, innan pojken sprang därifrån, står i polisrapporten.
Foto: Johan Eriksson

– Vi har ”head count” minst nio gånger om dagen, ibland mer, säger Daniel.

Utanför måltiderna är schemat inte så strikt.

– De får läsa böcker, kolla på tv eller bara ta det lugnt. Det finns möjlighet att träna, men inte med några redskap eller sånt.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.