Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Svenskarna satte nytt rekord i återvinning

552 600 ton förpackningar samlades in i Sverige förra året.
Foto: HENRIK ISAKSSON / IBL

Aldrig tidigare har så många förpackningar lämnats in för återvinning som i fjol, skriver Förpacknings- och tidningsinsamlingen (FTI) i ett pressmeddelande.

Totalt samlades 552 600 ton förpackningar in i landet under 2021, vilket är en ökning med nästan sex procent jämfört med året innan. Det innebär att varje svensk i snitt lämnade in 53 kilo förpackningar för återvinning. Siffran ökar också för tionde året i rad.

”Det är otroligt glädjande att förpackningsinsamlingen slår rekord år efter år. Svenskarnas engagemang för återvinning och klimatfrågor har resulterat i att insamlingen i vårt rikstäckande system totalt sett gått upp 55 procent sedan 2012”, säger Helena Nylén, vd på FTI.

Återvinning av pappersförpackningar ökade mest, med 13 procent. Även plast och glas ökar med några procent, medan återvinning av metallförpackningar är på ungefär samma nivå som i fjol.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.