Jordbävningen skakade den lilla semesterorten Oludeniz.
Jordbävningen skakade den lilla semesterorten Oludeniz.

Svenskar i skalv på turkiska turistorten

Publicerad

Delar av den grekiska övärlden och Turkiet skakades på söndagen av en jordbävning.

Skalvet hade en magnitud på 6,1 när den drabbade turistområdena i sydvästra Turkiet.

Ett tiotal personer fick föras till sjukhus sedan de hoppat från fönster och balkonger i panik.

- Det skakade rejält, säger svensken Göran Rönningborn, som är på semester i Turkiet.

Det var klockan 13.44 lokal tid som jordbävningen, med en magnitud på 6,1 drabbade, drabbade sydvästra Turkiet, rapporter den kommersiella tv-kanalen NTV television.

Jordbävningen skakade den lilla semesterorten Oludeniz, nära Mugla-provinsen i Turkiet, i cirka 30 sekunder och staden drabbads av strömavbrott. Ett tiotal personer fick föras till sjukhus sedan de hoppat från fönster och balkonger i panik, uppger TT. Räddningspersonal är på väg till de omgivande byarna.

Även de Dodekanesiska öarna i Grekland drabbades av jordbävningen, som hade sitt epicentrum 63 kilometer från den grekiska staden Rhodos.

"Skakade rejält"

Göran Rönningborn från Malmö är på semester med sin fru i turiststaden Icmeler i Turkiet och kände på söndagen av skalvet. Paret befanns sig på sitt hotellrum när det plötsligt började skaka i byggnaden.

- Det skakade ganska rejält. Min fru blev väldigt skärrad eftersom det kändes rejält. Jag har aldrig upplevt något sådant hör förut och därför var det obehagligt, säger Göran Rönningborn.

Massor av människor

Han fortsätter:

- Vi tog oss ner i restaurangen och där var det massor av människor, vissa kom i underkläder.

Ingen skadades på hotellet, enligt Göran Rönningborn.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag