Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svenskar gripna efter misstänkt våldtäkt

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Fyra svenskar har gripits på Alanya i Turkiet, misstänkta för våldtäkt på en norsk kvinna.
Foto: Özgür YILMAZ/ ALANYA

Fyra svenska män sitter anhållna hos polisen i Turkiet.

Det är misstänkta för våldtäkt på en norsk 19-årig kvinna, skriver norska Dagbladet.

Enligt turkiska medier ska kvinnan ha berättat för polisen att hon blev våldtagen på männens hotellrum i den populära semesterorten Alanya.

Händelsen ska ha inträffat natten till söndagen.

Den 19-åriga kvinnan träffade de fyra männen på en bar i lördags kväll. När de festat ett par timmar följde hon med dem till hotellet. Personalen på hotellet ville inte att hon skulle följa med männen upp på rummet eftersom hon inte bodde där. När de blev nekade gick kvinna och männen tillsammans till stranden och badade. Sedan gick de tillbaka till hotellet och smugglade in kvinnan. Kvinnan ville sova, men hävdar att hon blev våldtagen hela natten.

– De turades om att våldta henne hela natten alla fyra, säger Ünsel Turan, journalist på tidningen Hürriyet som skriver om händelsen.

På morgonen lämnade kvinnan hotellet och gick raka vägen till polisen och anmälde händelsen.

Männen greps i söndags eftermiddag efter att kvinnan pekat ut dem.

– Vi har inte fått några upplysningar om detta. Den här typen av information går via ambassaden, men bara om de inblandade personerna själva vill ha kontakt med oss, säger Camilla Åkesson Lindblom på UD:s presstjänst till Expressen.se.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.