Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svenska tv-stjärnans möte – fick besök i betongbunkern

Den svenska tv-profilen har fått besök i häktet av svensk konsulär personal.Foto: POLISEN
Det svenska konsulatet ligger på tredje våningen i en glasskrapa i centrala Fort Lauderdale.Foto: Johan Eriksson
Parken där mannen misstänks ha antastat en 13-åring.Foto: Johan Eriksson

FORT LAUDERDALE. Den svenska tv-profilen har fått besök i häktet av svensk konsulär personal.

Anette Lemmel från konsulatet i Fort Lauderdale hade ett möte med tv-mannen kort efter att han träffat ett av sina juridiska ombud.

– Jag kan inte kommentera det, säger Lemmel.

Den folkkäre tv-profilen greps i Coral Springs i Florida för att ha antastat en 13-årig pojke i en park. Incidenten skedde den 3 januari och han greps några dagar senare.

Han sitter nu i häkte på Paul Rein detention facility utanför Coral Springs medan utredningen av fallet pågår.

– Jag har sett såna här fall ta år innan de blir klara. Det beror helt på. Det beror på hans försvarare, det beror på vad vilka yrkanden som kommer in, det beror på åklagarkontoret, så det finns ingen riktig tidslinje för sånt här. Jag har haft ett sånt här fall som tagit fem år, har Carla Kmiotek, pressansvarig vid Coral Springs-polisen sagt till Expressen.

Incidenten skedde den 3 januari och han greps några dagar senare.Foto: Polisen

Svenska tv-stjärnan fick besök i häktet

Tv-profilen fick under torsdagen besök i häktet av ett av sina juridiska ombud, en så kallad “early representation attorney”, som ser över fallet mellan gripande och åtal.

– Det var en mycket vettig man, verkade det. Det är nästan det mest positiva som har hänt hittills, sa tv-mannen till Expressen i sin första intervju från häktet.

Han även har fått besök av svensk konsulär personal, efter det första mötet.

– Det kom en lapp med hennes nummer. Det har jag ringt tidigare i dag. Och hon sa att dom ska försöka få kontakta mig, sa tv-mannen under intervjun från häktet.

Intervjun avbryts en stund senare.

Svenska tv-stjärnan greps misstänkt för sexbrott

– Nu säger dom att konsulatet är här och jag måste sluta, säger tv-mannen.

– Ja, I’ll hang up, säger han till vakten på häktet.

Sverige har ett konsulat i Fort Lauderdale, några mil öster om Coral Springs. Per-Olof Lööf är honorär konsul. Förutom honom jobbar två andra personer på konsulatet. Det var en av dem, Anette Lemmel, som besökte tv-profilen på häktet under torsdagen.

Hon vill inte säga något om vad som hände när Expressen besöker det lilla konsulatet på tredje våningen i en glasskrapa i centrala Fort Lauderdale.

– Vi vet varför du är här, men vi har inga kommentarer säger hon.

Jag har förstått att du var och träffade honom.

– Jag har inga kommentarer, du får prata med ambassaden eller UD, säger Lemmel.

Sveriges konsultat.Foto: Johan Eriksson

Svenska ambassaden vill inte kommentera tv-stjärnan

Svenska ambassadens pressavdelning i Washington DC hänvisar till Utrikesdepartementet i Stockholm, som säger att man inte kan bekräfta några identiteter kring sådana besök.

Anna Lundbladh på UD:s presstjänst meddelar via mejl att UD och ambassaden i Washington följer ärendet.

"Ambassaden står i kontakt med lokala polismyndigheter och är beredda att bistå den frihetsberövade med konsulärt stöd", skriver hon.

På UD:s hemsida framgår att hjälpen som Sverige kan bistå med är begränsad:

“Om du frihetsberövas utomlands, kan en svensk ambassad inte påverka eller ingripa i det landets rättsprocess. Ambassaden verkar för att du får offentlig försvarare utsedd av vistelselandets myndigheter och kan om du vill, hjälpa till att förmedla kontakt med din familj. Ambassaden kan däremot aldrig få dig frigiven ur häkte eller fängelse och inte heller betala borgen eller böter för dig.”

Polisen i Coral Springs är förtegen om vad som händer i utredningen.

– Om det fanns ny bevisning så skulle jag inte inte kunna säga något om det, säger Carla Kmiotek vid Coral Springs-polisen.

– Det kan ta månader – och det är lågt räknat! – innan vi har något nytt att gå ut med. Såna här fall rör sig inte snabbt framåt, säger hon.

Expressen har sökt svenskens offentliga försvarare Challae Porter