Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Svenska turister hörde Juholt håna partikamrater öppet

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Han var upprörd och frågade servitören om hans Dry Martini verkligen kostade 15 lire, vilket motsvarar 60 kronor. Juholt tyckte att Martinin var för dyr. "15 lira för en Martini", muttrade han högt för sig själv, säger en svensk turist som var på samma restaurang.
Foto: PRIVAT

Här - i en skybar i centrala Istanbul - firar Håkan Juholt och hans flickvän påsk. Svenska turister på plats i Turkiet berättar hur den nya S-ledaren klagar på drinkpriserna, hånar sina kollegor och läser högt ur interna mejl från partikamrater.  

- Han var upprörd och frågade servitören om hans Dry Martini verkligen kostade 15 lira, berättar en svensk turist som befann sig på samma restaurang. 

Expressen har sökt Juholt både på lördagen och söndagens morgon, beskedet blir detsamma. 

 - Han kommenterar det inte, hälsar hans pressekreterare till Expressen.se:s Rebecka Martikainen.

Håkan Juholt och hans flickvän Åsa Lindgren firar just nu påsk i den turkiska storstaden Istanbul.

 I fredags besökte paret hotellet Pierre Loti i centrala Istanbul, som är känd för sin restaurang på takterrassen. I grön huvtröja och vita piratbyxor drack S-ledaren drinkar tillsammans med sin särbo under kvällen. Förvånade svenska turister såg hur Håkan Juholt stegade in på krogen och beställde in Dry Martini. Hans flickvän drack Irish Coffee.

 Men S-ledaren var enligt turisterna, som nyfiket följde utvecklingen, inte nöjd med priset.

 - Han var upprörd och frågade servitören om hans Dry Martini verkligen kostade 15 lire, vilket motsvarar 60 kronor. Juholt tyckte att Martinin var för dyr. "15 lira för en Martini", muttrade han högt för sig själv, säger en svensk turist som var på samma restaurang.

Hade särskilda krav

 När personalen på Pierre Loti fick höra att gästen i restaurangen var en högt uppsatt politiker i Sverige trodde man först att det var Fredrik Reinfeldt. Restaurangchefen berättar för Expressen att S-ledaren hade särskilda krav på sin Dry Martini.

 - Först ville han inte ha gin i sin Dry Martini, men sedan ändrade han sig och jag hällde i gin, berättar hon.

Gav Reinfeldt en känga

 Det var inte bara drinkpriserna som gjorde Håkan Juholt irriterad. En turist som satt i närheten av Håkan Juholt berättar hur S-ledaren läste högt ur en mejlkonversation med en partikollega.

 - Han läste högt för sin flickvän ur en mejlkonversation på sin Iphone som tydligen gjorde honom arg. Det verkade som att någon uppmanat honom att inte klaga på Anders Borg, för att det skulle se illa ut, berättar turisten.

 Den så kallade europakten, som Socialdemokraterna inte vill att Sverige går med i, var uppe för diskussion vid parets bord.

 - Någon kvinna i partiet var öppen för att Sverige skulle kunna vara med i europakten, vilket han var rasande över. "Så långt har hon inte tänkt, för det har hon inte huvud till", sade Juholt om en kvinnlig kollega, säger en turist från Sverige som råkade höra hur Juholt beklagade sig.

 Fredrik Reinfeldt fick sig också en känga när Håkan Juholt trodde att ingen lyssnade. Enligt S-ledaren har statsministern ingen fråga som folk förknippar honom med.

 - Han sade: "Fredrik Reinfeldt har suttit där i fem år och har inte en enda fråga som personifierar honom. Själv har jag bara suttit i en månad och är redan förknippad med kulturfrågan", säger en turist till Expressen.

"Pratar aldrig politik"

 När det i slutet av mars kom fram att Håkan Juholts flickvän är dömd för bedrägeri fick S-ledaren frågan om hon är en indirekt makthavare.

 Svaret blev att de aldrig pratar politik.

 - Det finns inte en enda politisk fråga som hon vill att jag ska ta med mig hem och sitta och prata om, sade han då.

 Expressen har sökt Håkan Juholt både före publiceringen och på söndagens förmiddag. Beskedet blir det samma. Håkan Juholt vill inte kommentera, uppger hans presskontakt.

FAKTA

ANDRA SOM FÖRSAGT SIG NÄR DE TRODDE ATT INGEN LYSSNADE


HÅNADE VÄLJARE I VALRÖRELSEN* Storbritanniens förre premiärminister Gordon Brown var först vänlig
när han under sin valturné träffade pensionären Gillian Duffy. Men när han satt sig i bilen efteråt glömde Brown att han fortfarande hade mikrofonen på sig. Hela nationen kunde därför höra hur han kallade kvinnan för inskränkt.

KLAGADE PÅ KONTORSUTRUSTNINGEN
* Barack Obama skickade ett mejl som råkade hamna i pressrummet,
där han klagade på sin kontorsutrustning. ”Jag har alltid trott att det
skulle finnas riktigt coola telefoner och grejer i Ovala rummet. Kom
igen, jag är USA:s president. Var är alla fina knappar och sånt och den stora skärmen som kommer upp?” skrev Obama.

PRATADE OM ANSTÄLLDA PÅ TÅGET
* Chefen för barn- och ungdomsförvaltningen i Karlskrona fick
sparken efter att hon suttit på tåget och pratat om sina medarbetare
så att andra passagerare hört. Enligt Blekinge Läns Tidning pratade hon högt och ”raljerande”. Andra resenärer slog larm, eftersom samtalet innehöll känsliga uppgifter om personer som kunde identifieras.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.