Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svenska störtade i Alperna – till sjukhus med helikopter

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.
Den svenska kvinnan fördes till sjukhus med den kända räddningshelikoptern Christophorus 14.
Foto: Helirescue
Foto: Google maps

En svensk kvinna störtade ned i en bergsskreva i österrikiska Alperna på lördagen

Hon fördes till sjukhus i räddningshelikopter.

Svenskan landade på ett djup av fem meter – och hennes partner klättrade ned och säkrade att hon inte föll ännu djupare.

En svenska i 50-årsåldern vandrade med sin familj på en glaciär i Alperna i Österrike på lördagen när hon plötsligt tappade fotfästet och föll, rapporterar den österrikiska nyhetsbyrån APA. 

Hon rutschade 70 meter längs glaciären och störtade ned i en bergskreva där hon blev liggande på fem meters djup. Hennes partner klättrade ned. Han säkrade så att hon inte fortsatte att falla, skriver APA.

Till sjukhus i helikopter

Kvinnan fördes till sjukhus i regionen Steiermark med räddningshelikoptern Christophorus 14. Skadeläget har inte rapporterats. Hennes partner och övriga familj är oskadade, enligt polisen.

Familjen var på väg ned från en av Österrikes högsta alptoppar när olyckan inträffade.

Helikoptern är känd från den tyska tv-serien ”Die Bergretter” (bergräddarna).

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.