Svenska Stella om hemliga förhållandet med Assange

Julian Assange befann sig i över fem år på Ecuadors ambassad i London.
Foto: FACUNDO ARRIZABALAGA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Stella Morris från Stockholm har två barn tillsammans med Julian Assange
Foto: 60 Minutes Australia / 60 Minutes Australia

Stella Morris från Stockholm ska gifta sig med Julian Assange – pappan till hennes två barn.

I en ny intervju berättar hon hur de lyckades bilda familj i hemlighet medan Wikileaks-grundaren gömde sig på Ecuadors ambassad i London.

– Första gången jag blev gravid var det mikrofoner överallt. Jag var tvungen att skriva ned det på en bit papper, säger hon till 60 Minutes.

Stella Morris berättar i en ny intervju med australiska 60 Minutes hur hon och den fängslade Wikileaks-grundaren Julian Assange smög med sitt förhållande i flera år.

– Det var inte lätt, men jag tror att om du är med en person du älskar, kan du göra omöjliga situationer möjliga, säger Stella Morris.

Hon säger att hon fick berätta för Assange om den första graviditeten genom att skriva ned det på en lapp och ge honom den – för att de misstänkte att rummet var buggat.

Pamela låtsades vara flickvän

Efter födseln besökte Stella och barnet ambassaden, tillsammans med en gemensam vän som fick agera ”pappa”.

Länge agerade skådespelerskan och fotomodellen Pamela Anderson förkläde, och låtsades ha ett förhållande med Assange. 

Stella träffade Julian Assange år 2011 när hon engagerade sig i hans fall. Fyra år senare blev de tillsammans, och förlovade sig år 2017. Tillsammans har de sönerna Gabriel, tre år, och Max, 14 månader.

Sara från Stockholm blev Stella

Stella Morris har berättat att hon ursprungligen kommer från Sydafrika, men enligt Skatteverket är hon född och uppvuxen i Stockholm.

Hon hette tidigare Sara Gonzalez Devant, men bytte namn till Stella Morris som en del i parets plan för att hålla förhållandet hemligt, har hon sagt.

Sedan april förra året sitter Julian Assange i brittiskt fängelse efter att ha brutit mot sina borgensvillkor när han gömde sig på ambassaden år 2012.

Svenska Stella avslöjar: Jag har två barn med Julian Assange:

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.