Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Svenska poliser på semester grep tjuv

Karin Sarve, 32, Madeleine Althén, 29, Viktoria Lindquist, 29, Caroline Fossengen, 29, Lisa Olausson, 26, Evelina Ericsson, 29, Foto: Privat
Vid frukosten stal en tjuv en av deras väskor. Men det fick tjuven snart äta upp. Foto: Privat
– Han tyckte väl att vi var ett lätt byte, men där gick han bet, säger Lisa Olausson, 26. Foto: Privat

Tjejgänget fick en annorlunda start på semestern i Barcelona. Vid frukosten stal en tjuv en av deras väskor. Men det fick tjuven snart äta upp- han hade nämligen gett sig på ett gäng med svenska poliser, som sprang efter och höll fast honom tills spansk polis grep tjuven.

– Han tyckte väl att vi var ett lätt byte, men där gick han bet, säger Lisa Olausson, 26.

Tjejgänget sitter på ett hotellrum i Barcelona och firar dagens händelse. Det hela började vid frukostbordet på en restaurang.

– Vi åt frukost när det kom en man med broschyrer på cykeluthyrning. Han var väldigt på, det blev obehagligt. Han blev så påfrestande att allas vårs uppmärksamhet riktades mot honom. Sedan passade en annan kille på att ta min väska som låg på golvet, säger Lisa.

Men tjejerna reagerade superfort och tre av dem sprang efter honom. Mannen blev rädd och släppte väskan, sedan fortsatte de att jaga honom tills de fick tag på honom. Samtidigt höll de andra tjejerna utkik så att det inte var fler tjuvar inblandade i kuppen.

– Tjuven släppte väskan efter kanske 5 till tio meter, sedan jagade vi honom runt 300 meter, säger Lisa.

Under hela dagen har hon och de andra tjejkompisarna Caroline Fossengen, 29, Viktoria Lindquist, 29, Karin Sarve, 32, Madeleine Althén, 29, och Evelina Ericsson, 29 skrattat om att tjuven verkligen gav sig på fel gäng. Alla i tjejgänget är poliser från Stockholm förutom de två sistnämnda.

– Vi är fem blonda tjejer och en brunett, han tyckte väl att vi var ett lätt byte, men där gick han bet, säger Lisa och får medhåll av de andra tjejerna.

– Vi är med om det här nästan dagligen så vi reagerade direkt, säger Lisa.

Hört om ficktjuvar

Hon berättar att de hört mycket om ficktjuvar i Barcelona och visste att de skulle vara på sin vakt. När mannen kom fram med broschyren anade de fort att något skulle hända.

– Tjuven gav sig på helt fel gäng, säger Lisa.

I närheten av där de stoppade tjuven fanns spansk polis som tog över gripandet.

– De var jättenöjda med vår insats. I deras ögon är vi hjältar. Det var kända ficktjuvar som har varit på många turister, säger Lisa. Det känns jättekul att poliserna tycker att vi gjort en bra insats.

Jimmy Johansson, tf yttre befäl vid Söderortspolisen och tjejernas närmsta chef säger:

– Jag är inte ett dugg förvånad över deras rådiga ingripande. De är tre jätteduktiga poliser, som man som brottsling bör ha stor respekt för.

Firandet för tjejgänget skulle förmodligen fortsätta till sent på tisdagsnatten.

– Nu är vi på hotellrummet, vi får se vad som händer sedan, säger Lisa.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!