Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svenska Petra sov 70 meter från slukhålet

Petra Tarnhamn med barnen Daisy, 6, och Sammy, 8Foto: Privat
Svenska Petra och hennes familj hade änglavakt och undkom ett stort slukhål på den australiska paradisstranden.Foto: Privat
De sov bara 70 meter från platsen där marken öppnade sig.Foto: Privat
Ett gigantiskt slukhål öppnade sig på lördagskvällen på den populära campingplatsen Inskip Point i Queensland Australien och 140 personer fick evakueras.Foto: Privat
Slukhålet var omkring 150 meter långt och 50 meter brett och drog med sig husvagnar, tält och bilar, rapporterar tidningen Brisbanetimes.
På bilder från platsen kan man se hur marken har öppnat sig och dragit med sig allt i sin väg på den kritvita paradisstranden.
Skärmdump från Brisbane times sändning.Foto: Brisbane times
1 / 8

Svenska Petra och hennes familj hade änglavakt och undkom ett stort slukhål på den australiska paradisstranden.

De sov bara 70 meter från platsen där marken öppnade sig.

– Vi surade lite över att vi inte kunde campa precis där stranden började. I dag är jag glad att vi inte gjorde det, säger Petra Tarnhamn.

Ett gigantiskt slukhål öppnade sig på lördagskvällen på den populära campingplatsen Inskip Point i Queensland Australien och 140 personer fick evakueras.

Slukhålet var omkring 150 meter långt och 50 meter brett och drog med sig husvagnar, tält och bilar, rapporterar tidningen Brisbanetimes. På bilder från platsen kan man se hur marken har öppnat sig och dragit med sig allt i sin väg på den kritvita paradisstranden.

70 meter från hålet

Svenska Petra Tarnhamn har bott i Australien sedan 2005 och befinner sig just nu på semester vid Inskip Point med sin man Darryl och deras barn Daisy, 6, och Sammy, 8.

Familjen anlände till campingen på lördagsmorgonen och tack vare en lycklig slump klarade de sig precis undan slukhålet.

– Vi surade lite över att vi inte kunde campa precis där stranden började. Anledningen var att stället är fullproppat eftersom det är skollov. I dag är jag glad att vi inte gjorde det. Vi märkte inte att någonting hade hänt förrän i morse då alla helikoptrar anlände och då insåg vi vilken tur vi hade haft, vi var bara 70 meter från slukhålet, säger Petra.

Fiskare slog larm

Hon berättar att campingplatsen är en populär tillflyktsort som just nu var fylld av barnfamiljer. Petra berättar hur vattnet började stiga vid åttatiden på lördagskvällen och vid 22.30 svepte vattnet med sig stora mängder sand. Hon uppskattar att slukhålet är 200 gånger 100 meter stort, ungefär lika stort som en fotbollsplan.

– I natt klockan tre hörde vi en massa bilar köra in i vårt område men det var inte förrän i morse vid klockan 08 som vi insett vad som skett. Då anlände flertalet nyhetskanaler i helikoptrar. Vi gick ut till stranden och såg det enorma hålet. Människor runtomkring oss berättade vad det var som hade hänt och polisen spärrade av området, säger Petra.

Enligt Brisbanetimes var det fiskare i området som slog larm till camparna i området när de hörde hur sandbankarna började erodera och såg hur träd knäcktes.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.