Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svenska Natashjas brev till mördaren i Netflix-serien

I dokumentären berättas att Richard Ramirez hade många kvinnor som skrev brev till honom och vissa skickade även bilder.
Lady Dahmer brevväxlade med seriemördaren Richard Ramirez.
Foto: OLLE SPORRONG
Hennes bild visas i den nya dokumentärserien på Netflix, ”Night Stalker”.
Foto: Privat / Instagram

Netflix nya dokumentärserie ”Night Stalker” om den fruktade seriemördaren Richard Ramirez har snabbt klättrat på streamingtjänstens topplista. 

I ett avsnitt berättas att många kvinnor skrev brev och skickade bilder till Ramirez i fängelset. 

En av dem var svenska influencern Lady Dahmer.

Richard Ramirez spred skräck i Los Angeles på 1980-talet och blev känd som ”The Night Stalker”.

På nätterna åkte Ramirez runt i stulna bilar och gjorde sedan inbrott i hus där han mördade och våldtog. Totalt 43 hushåll drabbades innan han 1989 dömdes till döden för 13 mord, fem mordförsök, elva sexuella övergrepp och 14 inbrott.

I den nya dokumentärserien ”Night Stalker: The Hunt for a Serial Killer” skildras Richard Ramirez liv och den har snabbt blivit en av de mest populära serierna på Netflix.

Serien har uppmärksammats för att var grafisk i sina våldskildringar och flera som sett den har inte klarat av att se klart den på grund av det starka innehållet.

Svenska influencern brevväxlade med Ramirez

I dokumentären berättas att Richard Ramirez hade många kvinnor som skrev brev till honom och vissa skickade även bilder.

På en av bilderna som skickats till Ramirez och som visas i serien sitter en kvinna i svart långt hår med en katt i famnen. Kvinnan på bilden är svenska feministinfluencern Natashja Blomberg, mest känd under sitt alias Lady Dahmer.

”Gissa vilken sliten gammal groupie som är med i Netflix senaste seriemördardokumentär?”, skriver hon på Instagram.

Fick fler vänner

I kommentarsfältet har nyfikna följare undrat hur det kommer sig att Blomberg är med i serien. 

Brevväxling, är svaret. 

En följare frågar om det verkligen var så att hon ville vara med Richard Ramirez.

”Haha usch nej men de vill ju gärna tro att vi är kääääära”, svarar Natashja Blomberg.

En annan följare undrar vad, och om, brevväxlingen gav henne något. Natashja Blomberg svarar då i kommentarsfältet att det var mest för ”tidsfördriv och spänning”, men att hon genom att brevväxla med Richard Ramirez kom i kontakt med andra brevvänner som hon än i dag har kontakt med.

Därför valde hon sitt namn

Blomberg har tidigare förklarat i sin blogg att hennes alias ”Lady Dahmer” har att göra med hennes intresse för seriemördare. 

”Det har jag haft sen jag var liten. Jag har sett och älskat skräckfilmer och dokumentärer om seriemördare sen så långt tillbaka jag kan minnas och sen jag lärde mig läsa så har jag slukat hemsidor och böcker om ämnet. En period brevväxlade jag med ett par seriemördare också”.

Jeffrey Dahmer var en dömd amerikansk seriemördare, också känd som ”The Milwaukee Cannibal”.

https://www.instagram.com/p/CKBlG6hllpf/
Amadeus uppväxt – svarar på frågan många ställer

Har du haft en brevvän?

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.