Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svenska Lisa stämmer familjen Presley

Lisa Johansen och Elvis Presley.
Svenska Lisa Johansen hävdar att Elvis dotter Lisa Marie Presley har stulit hennes identitet.
Nu stämmer hon familjen Presley på nästan 880 miljoner kronor, uppger Billboard.com.
Svenskan har försökt övertyga omvärlden att hon är Priscilla och Elvis Presleys riktiga dotter i årtionden.
1998 publicerade hon sina memoarer "I, Lisa Marie: The True Story of Elvis Presley's Real Daughter" (Jag, Lisa Marie: Den sanna historien om Elvis Presleys riktiga dotter). I boken skriver hon att Priscilla Presley åkte utomlands efter Elvis död, eftersom hon fruktade för dotterns säkerhet. Då gav hon intervjuer till svenska tidningar och berättade sin, på många sätt, osannolika historia.

Har vägrat göra DNA-test

Lisa Johansen hävdar att hon tvingades anta en ny identitet – och att hon sedan har kämpat för att få tillbaka sitt rättmätiga namn och arv.
Samtidigt har hon vägrat att göra ett DNA-test.
Nu har Presleyfamiljen fått nog och anlitat Hollywood-advokaten Marty Singer, som i augusti skrev ett brev till svenskan där han hotar att vidta åtgärder om hon inte slutar upp med sina påståenden, uppger Billboard.com.
Johansen hävdar att Presleyfamiljen sprider lögner och försöker skrämma henne – och svarar med att stämma familjen på över 130 miljoner dollar (nästan 880 miljoner kronor).
Men mysteriet kan snart vara löst.
Enligt ett bifogat dokument i stämningen gav Johansen sitt medgivande till ett DNA-test till de brittiska myndigheterna förra året.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.