Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svenska Kinarestauranger tappar hälften av kunderna

Kunderna flyr från kinakrogarna i Sverige av rädsla för coronaviruset.Illustration: Helen Rasmusen

Kinesiska barn som kallas ”virus” på svenska skolor, människor som aktar sig för asiater på tunnelbanan och en restaurang i Göteborg som portat kinesiska gäster med en lapp. 

Det har kommit flera uppgifter om diskriminering mot Sveriges kinesiska befolkning, men det råder delade meningar om vad som faktiskt är diskriminerande.

– Att man tar avstånd från människor med asiatiskt utseende i publika transporter innebär inte att man diskriminerar oss. Det är väl snarare självförsvarsmekanismen som slår in, säger John Hamben, talesperson för Kinesiska Riksförbundet.

Expressen premium

Läs Premium gratis i en månad

Läs alla artiklar gratis i en månad, därefter är priset 69 kr/mån. Digital prenumeration. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt online.

Genom att klicka på “Starta premium - 1 mån gratis” godkänner du våra prenumerationsvillkor och bekräftar att du tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.

Maxa pallkragen – bästa tipsen för alla nybörjare

Med trädgårdsexpertens råd blir din odling en succé

Världens starka reaktioner på ”Sveriges experiment”

Uppmärksammas för strategin mot corona • ”Rysk roulette” • Tegnells svar

Gå dig i toppform – på bara fyra veckor

Träningsexpertens program och schema dag för dag