Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svenska Kinarestauranger tappar hälften av kunderna

Kunderna flyr från kinakrogarna i Sverige av rädsla för coronaviruset.
Illustration: Helen Rasmusen

Kinesiska barn som kallas ”virus” på svenska skolor, människor som aktar sig för asiater på tunnelbanan och en restaurang i Göteborg som portat kinesiska gäster med en lapp. 

Det har kommit flera uppgifter om diskriminering mot Sveriges kinesiska befolkning, men det råder delade meningar om vad som faktiskt är diskriminerande.

– Att man tar avstånd från människor med asiatiskt utseende i publika transporter innebär inte att man diskriminerar oss. Det är väl snarare självförsvarsmekanismen som slår in, säger John Hamben, talesperson för Kinesiska Riksförbundet.

Expressen Premium

Förläng sommaren med Premium

Läs alla artiklar gratis fram till 30 september, därefter är priset 79 kr/mån. Digital prenumeration. Ingen bindningstid.

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.

Klimatkrisen slår mot Sveriges högsta berg

Så drabbas de boende vid bergets fot • ”Smälter jättefort”

”Nej, det här räcker inte till guld tyvärr”

HANDBOLLSGUIDEN: ✓ Expertdomen ✓ Getingbetyg ✓ Guldtipsen ✓ Tv-tiderna

Tre kvinnor: Därför älskar vi våra kroppar

Kastar kläderna • Charlotte, 62: ”Vill bryta perfektionsnormen”