Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svenska Karin i corona-karantän med 4-årige sonen: ”Har masker”

Expressen TV sänder direkt
Svenska Karin Upmark och sonen Gustav på hotellet i Teneriffa. Foto: Privat
Turisterna på hotellet ska hållas i karantän i 14 dagar. Foto: CRISTOBAL GARCIA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

I går kom besked från lokala myndigheter om att hotellet på södra Teneriffa kommer att hållas i karantän i 14 dagar. 

Svenska Karin Upmark och hennes 4-årige son är där och berättar för TV4 Nyhetsmorgon:

– Jag och Gustav mår bra. I går fick vi ju röra oss på hotellområdet om vi hade våra masker på oss.

Sedan i tisdags är över 1000 turister fast på hotellet H10 Costa Adeje Palace, på södra Teneriffa, efter en italiensk gäst konstaterats smittad med det nya coronaviruset.

Svenska Karin och hennes 4-årige son Gustav befinner sig på hotellet, och berättar för TV4 Nyhetsmorgon att de måste bära munskydd om de går ut från rummet.

– Jag och Gustav mår bra. I går fick vi ju röra oss på hotellområdet om vi hade våra masker på oss. Vi var vid barnpoolen och där var stämningen god tycker jag. Restauranger och barer är ju stängt så det är väl det man märker av mest, att det är lite personal. De städar inte rummen och så. 

Ska hållas i karantän i 14 dagar

Hon berättar också att de måste ta tempen två gånger om dagen, men att de inte är oroade över smittan.

– Om du frågar mig så är svaret nej, de jag pratat med har inte heller varit det. Jag gissar att de som är oroliga håller sig på rummen.

I går kom besked från lokala myndigheter om att hotellet kommer att hållas i karantän i 14 dagar. Då hade ytterligare tre personer på området konstaterats smittade. De som insjuknat kommer också från Italien. 

SE MER: Harriet och hennes familj sitter i karantänen:

Harriet Strandvik tillsammans med hennes man och två barn är fast i karantän på hotellet i Teneriffa. Har fortfarande inte fått mat.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.