Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svenska Gabriella försvunnen i Egypten

Gabriella Gardell.Foto: Privat

Gabriella Gardell, 25, från Visby är försvunnen i Egypten.

Hon skulle ha kommit hem från semestern den 27 augusti – nu har polisen skickat ut en internationell efterlysning.

– Vi är jätteoroliga, Gabriella brukar höra av sig flera gånger om dagen, säger hennes syster Alexandra.

I måndags, den 27 augusti, skulle Gabriella Gardell från Visby ha kommit hem från sin semester i Sharm el Sheikh i Egypten.

Hon landade dock aldrig i Sverige.

Enligt hennes syster Alexandra Gardell har ingen hört av Gabriella sedan den 25 augusti då hon sms:ade sin mamma – bara det tyckte familjen var oroväckande.

– Hon brukar lägga upp mycket på Facebook och höra av sig både till mamma och mig flera gånger om dagen, säger Alexandra Gardell.

"Väldigt orolig"

När ingen i familjen hört av Gabriella Gardell den 28 augusti, dagen efter att hon skulle ha kommit hem, växte oron.

– När hon inte hade hört sig då blev mamma väldigt orolig, säger Alexandra Gardell.

Familjen kontaktade då polisen på Gotland och anmälde Gabriellas försvinnande – de har i sin tur gjort en internationell efterlysning.

– Vi vet inte så mycket i nuläget mer än att hon inte har kommit hem, vi samlar in grunduppgifter så att vi ska kunna jobba vidare. Vi har också skickat ut en internationell efterlysning, säger David Smitterberg, presstalesman vid polisen på Gotland.

Hotellet: Inte bott där

Sedan dess har familjen också varit i kontakt med svenska ambassaden i Egypten – enligt Alexandra Gardell har ambassaden varit i kontakt med lyxhotellet Tropitel Naam Bay där Gabriella ska ha bott.

– Men enligt hotellet har hon inte varit där, säger Alexandra Gardell.

Utrikesdepartementet bekräftar att ambassaden är inkopplad.

– Vi har fått informationen att en kvinna är anmäld försvunnen. UD har haft kontakt med kvinnans familj och med polisen och ambassaden är inkopplad för att följa ärendet, säger Camilla Åkesson Lindblom på UD:s presstjänst.

Familjen hoppas nu också på allmänhetens hjälp för att hitta Gabriella Gardell – man har tagit hjälp av organisationen Missing People som gjort en efterlysning via Facebook.

– Ju mer det syns desto större chans att hon hittas. Vi är jätteoroliga, det känns hopplöst. Vi undersöker nu om någon av oss kan åka ner till Egypten, säger Alexandra Gardell.

Åkte ensam

Gabriella Gardell åkte ensam på sin semester för att vila ut efter sommaren.

– Hon har jobbat som restaurangchef på Gotland och arbetat dygnet runt. Hon bokade resan för att hon bara ville ta det lugnt, säger Alexandra Gardell.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.