Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svenska familjen fast i Bangkok efter regnet

Stockholmarna Anna Wester och Åke Löwbeer har hamnat mitt i regnkaoset. De har lyckats ta sig från Koh Phangan till Koh Samui och vidare till Bangkok. Men där är de nu fast på flygplatsen.
Foto: Privat
120 000 hushåll i nio provinser har råkat illa ut i monsunregnet som har skördat mer än en handfull offer.
Foto: Adam Schreck / AP TT NYHETSBYRÅN
Anna Westers nioårige son Teo är också fast i Bangkok.

Regnet och översvämningarna i Thailand har skördat minst sex människoliv.

Anna Wester från Stockholm och hennes rullstolsburne nioårige son Teo försöker nu desperat ta sig hem från Bangkok.

– Vi sitter verkligen i ett dåligt läge och har hamnat i ett läge där SOS International säger en sak, och flygbolaget Thai Airways säger en annan, säger hon.

120 000 hushåll i nio provinser har råkat illa ut i monsunregnet som har skördat mer än en handfull offer. En elvaårig pojke drunknade när han simmade i översvämningarna utanför sitt hus i Kanchanadit-distriktet, skriver Bangkok Post.

Stockholmare mitt i kaoset

Stockholmarna Anna Wester och Åke Löwbeer har hamnat mitt i regnkaoset. De har lyckats ta sig från Koh Phangan till Koh Samui och vidare till Bangkok. Men där är de nu fast på flygplatsen.

Den efterlängtade långsemestern med familjen i Thailand har utvecklats till en mardröm för det svenska sällskapet på 17 personer.

– Där vi var så var det jättemycket översvämmat. Det har regnat helt galet i fyra dagar. Men det gick flyg från Koh Samui där vi var så det var inte alla flyg som blev inställda, men vårt blev det. Och flygbolaget säger att på grund av deras plan blev inställt på grund av vädret så tycker de inte att det är deras ansvar. Det låter jättekonstigt. SOS International säger att Thai ska hjälpa oss hem, berättar Anna Wester där hon sitter på flygplatsgolvet i Bangkok med endast en standbybiljett i sin hand.

– Det blev storm och regnoväder. Vi vill ha hjälp. Vi vill komma hem. Vi är helt desperata. Alla bara gråter och vi är trötta.

Anna Wester säger att de har sparat pengar i ett år för att kunna åka på familjesemester.

– Vi flyger med en son, Teo, som är nio år och som är gravt handikappad. Jag har flugit med dem förut och de brukar vara schyssta och jag har påpekat att han har svår epilepsi och att det är viktigt att han kommer hem och inte ruckar sina rutiner för då kan han få jättesvåra anfall. Och han har jättesvåra anfall.

Hoppas på hjälp från Thai

Flygbolaget Thai har erbjudit hälften av de 17 i sällskapet biljetter till Paris om de därifrån tar sig vidare till Stockholm på egen hand. Övriga åtta skulle få vänta kvar tills vidare i Thailand.

– Vi tackade nej eftersom vi alla har betalat Thai för biljetter hela vägen hem till Stockholm... Det är helt galet! Vi har nu väntat nu i 10 timmar utan att få varken vatten filtar kuddar eller mat, säger Anna Wester.

– Vi har sparat i ett år för att kunna åka på den här familjesemestern. Det är inte så att vi har jättemycket pengar och kan köpa nya flygbiljetter för att åka hem. Vi väntar på att de ska hjälpa oss. Vi har ju köpt biljetterna av dem.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.