Svenska Anna-Carin slog världsrekord

Publicerad

LONDON.

Supersimmerskan Anna-Carin Nordin, 42, blev den världens första kvinna någonsin att klara den tuffa Ocean's Seven-simningen.

I eftermiddags gick hon i mål där hon simma över Irländska kanalen från Skottland till Irland.

– Jag har fortfarande inte fattat att jag är den första kvinnan som gjorde det här, säger en trött Anna-Carin Nordin.

Anna-Carin Nordin är Sveriges främsta långdistanssimmerska. I eftermiddags, vid klockan 18 svensk tid, blev hon den första kvinnan någonsin som klarade Oceans Seven-simningen, som går ut på att man simmar långdistans i sju tuffa vattendrag på sju olika kontinenter.

När Expressen.se når Anna-Carin Nordin sitter hon på sitt hotellrum på Irland och kan fortfarande inte förstå att hon är den första kvinnan någonsin som klarade den stentuffa utmaningen.

– Jag kan inte riktigt sova, jag har så ont överallt, säger Anna-Carin Nordin, som trots värken låter väldigt glad och stolt.

Hon berättar att en av fördelarna hon hade under dagens simning var att vädret i Storbritannien har varit på hennes sida under de sista veckorna:

– Det var mycket varmare i vattnet än vad det brukar vara. När vi gick i var det omkring femton grader, och det brukar vara mellan tio och elva grader. Nu var det elva grader på det kallaste stället.

Men trots kylan är våt- och torrdräkter strikt förbjudna för att resultatet ska godkännas.

– Det är vanlig baddräkt som gäller, det blir väldigt kallt, säger Anna-Carin Nordin.

Sluttiden blev 14 timmar och 21 minuter för de 35 kilometrarna.

– Jag är väldigt nöjd, men jag har fortfarande inte fattat att jag är den första kvinnan som gjorde det här, säger Anna-Carin Nordin.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag