Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svensk turist död i mc-olycka i Thailand

En svensk turist i 40-årsåldern kraschade med en motorcykel i Pattaya i Thailand.

Han avled på väg till sjukhus.

Olyckan inträffade tidigt på onsdagsmorgonen lokal tid på en väg i Pattaya i Thailand.

Den svenske mannen, som var i 40-årsåldern, var ute och körde med en motorcykel när han krockade med en annan motorcykel, som även lokala medier har rapporterat om.

– Han var med om en olycka och avled tidigt på morgonen. Kroppen fördes till vårt sjukhus, bekräftar en representant för Banglamung hospital i Pattaya.

Ett vittne berättar för lokala medier hur han såg mannen passerade förbi honom och svängde för att undvika en parkerad bil längs vägen och då körde in i en motorcykel.

– UD känner till att en man i 40-årsåldern avlidit i Thailand, säger Diana Qudhaib vid UD:s presstjänst.

Olycksdrabbade vägar i Thailand

Vägarna i Thailand, som har vänstertrafik, tillhör de mest olycksdrabbade i världen och omkring 24 000 personer dör varje år i trafikolyckor, enligt FN:s världshälsoorganisation WHO. 

Siffror från SOS International visade 2016 att överlägset flest antal trafikolyckor bland svenska utlandsresenärer sker i Thailand. Under 2016 skadades 416 svenskar i trafiken på utlandsresor. 111 av olyckorna inträffade i Thailand, enligt SOS International. 

– Att så många skadar sig i Thailand har självklart att göra med att många svenskar reser dit, men sannolikt också att trafiksituationen där är svårare än den är i till exempel Tyskland eller USA. De här siffrorna inkluderar allt från folk som blivit skjutsade i en bil till de som hyrt en vespa och kört omkull, sa Caroline Uliana, informationschef på försäkringsbolaget If, i ett pressmeddelande.


Tio trafikfarligaste länderna

Varje år råkar hundratals svenskar ut för trafikolyckor utomlands. Här är de tio trafikfarligaste länderna 2016, sett till antalet skadade svenskar i trafiken:

Thailand: 111

Tyskland: 29

USA: 28

Spanien: 24

Grekland: 22

Turkiet: 21

Indonesien: 15

Kosovo: 10

Storbritannien: 8

Italien: 8

Källa: SOS International (TT)

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.